Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών αποφάσισε για το 2009 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πλατέος στην χτεσινή του συνεδρίαση. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από πρόταση του δημάρχου Φ. Δημητριάδη που είπε ότι αν και ο δήμος δεν είναι εύρωστος και απαιτείται αύξηση εν τούτοις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας καταθέτει πρόταση για καμιά αύξηση.
Επίσης το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (καταψήφισε ο Στ. Δριστάς και ο Αλ. Κανακάρης) να προχωρήσουν με ταχύτατη διαδικασία στην εκτέλεση του έργου κατασκευής ενός υδατόπυργου στην Παλαιόχωρα ύψους 1 εκ. ευρώ.
Από τα 43 συνολικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, ξεχώρισαν, η αποδοχή επιχορηγήσεων, από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, συνολικού ύψους 1.145.000 ευρώ, για την εκτέλεση έργων ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων και διαμόρφωσης της αυλής του δημοτικού σχολείου Κορυφής, καθώς και η υποβολή δύο προτάσεων έργων του δήμου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, για την κατασκεύη αφενός υπόγειου αρδευτικού δικτύου σε έκταση 5.000 στρεμμάτων των αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου και αφετέρου αγροτικής οδοποιίας (ασφαλτόστρωση) σε μήκος 6 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: