Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Γ. ΤΖΙΛΑΣ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

Με δημόσια παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γιώργος Τζίλας, επισημαίνει ότι η ποιότητα του νερού που χορηγεί η επιχείρηση είναι καλή και ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει με τέτοιο σοβαρό ζήτημα αντιπολίτευση.
Η επιστολή είχε σταλθεί στις αρχές της εβδομάδας στην εβδομαδιαία εφημερία "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε και στα ΧΡΟΝΙΚΑ.

Η επιστολή του Γ. Τζίλα είναι:

"…H αιτία της απάντησής μου και η αποκατάσταση της αλήθειας ώστε να μη νιώθει ο Αλεξανδρινός πολίτης ανασφάλεια.
Η ποιότητα του νερού ελέγχεται κάθε μήνα από Μικροβιολογικό- Βιολογικό Εργαστήριο και είναι ΚΑΛΗ. Είναι ασφαλής η κατανάλωση του νερού της πόλης μας. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα που δημιουργεί μια θολούρα προσωρινή. Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλ και το τεχνικό προσωπικό είναι υπεύθυνοι να εντοπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα.
Δε χρειάζεται επομένως να φωνασκούμε κι ούτε είναι σωστό η αντιπολίτευση να είναι πάντα αρνητική. Υπάρχουν θέματα που μας βρίσκουν αντίθετους με την διοίκηση του δήμου, αλλά υπάρχουν και θέματα σοβαρά στα οποία πρέπει να υπάρχει συναίνεση και ομαδική προσπάθεια.
Σαν παράταξη έχουμε εναντιωθεί σε πάρα πολλά ζητήματα όπως π.χ η βαλβίδα του έργου της αποχέτευσης που δεν πληροί τους τεχνικούς όρους της Ε.Ε και δεν έχει την σχετική πιστοποίηση. Έχουμε επισημάνει το γεγονός ότι, ενώ έχει πληρωθεί με 21 χιλ ευρώ ο Ποδηλατόδρομος από την Αλεξάνδρειας ως το Λουτρό παράλληλα με την γραμμή του τρένου, τέτοιο έργο δεν υπάρχει.
Έχουμε επισημάνει ότι στην κατασκευή του νέου τμήματος της αποχέτευσης έχουμε αμφιβολίες για το μήκος του έργου που κατασκευάζεται και το μήκος του έργου που έχει δημοπρατηθεί. Αυτό που κατασκευάζεται είναι πολύ μικρότερο.
Έχουμε επισημάνει επίσης ότι το κόστος κατασκευής του έργου είναι πολύ μεγάλο και θα παραδοθεί στη μέση του δρόμου, χωρίς να υπάρχουν παροχές για τα κτήρια, οι οποίες θα γίνουν με έξοδα της ΔΕΥΑ Αλ. και όχι της ανάδοχης εταιρείας.
Έχουμε επισημάνει ακόμα ότι τα βρόχινα νερά δεν μπορούν να χυθούν στον Αλιάκμονα διότι είναι αντίθετο με την φύση. Η πρόταση για μελέτη πάντως αυτό προέβλεπε.
Κι όμως σ΄ αυτά τα ουσιώδη και στα πολλά δυνατά ζητήματα που μας απασχολούν δεν είδαμε την Εφημερίδα σας να τα κάνει πρωτοσέλιδα και να μας βοηθά στο έργο μας.Δεν είδαμε την προβολή της δράσης μας και αυτό που δυστυχώς αντικρίζουμε τώρα είναι η κατηγορία, η σπίλωση, η ανεύθυνη και ανερμάτιστη κριτική και η δημιουργία δυσάρεστων εντυπώσεων που οπωσδήποτε δεν πρέπει να γίνεται. Ο ρόλος του τύπου είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια: