Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

«ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ»

γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή συζήτηση για το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης

1. «ο δήμος Πλατέος έχει όλες τις δυνατότητες και, εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να συνεχίσει μόνος του και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης», τόνισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης (φωτ.), συμπληρώνοντας ότι «προέχουν περισσότερο πολλοί άλλοι παράγοντες, παρά ο πληθυσμός και η έκταση, ως κριτήρια για τις συνενώσεις. Οι δήμοι, όπως και όλες οι δομές του κράτους πρέπει να ανασυγκροτηθούν συνολικά για να πάμε μπροστά ως χώρα και ως κοινωνία. Ταυτιζόμαστε με τις θέσεις και τα πορίσματα των δύο τελευταίων συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ για την διοικητική μεταρρύθμιση, όμως δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις τοπικές κοινωνίες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής».
2. Απορρίφθηκε ο χάρτης που προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το δήμο Πλατέος
3. Ομόφωνη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με μόνη διαφοροποίηση την άποψη του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αλέξανδρου Κανακάρη που προσέθεσε ότι «ο δήμος δεν πρέπει να περιχαρακωθεί στη πρόταση για αυτονομία του και να αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο συνένωσης με όμορους δήμους, εφόσον εξασφαλιστούν πόροι και άλλες προϋποθέσεις». Με την άποψη αυτή, συμφώνησε, αν και διατηρώντας επιφυλάξεις, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχος κ. Στέφανος Δριστάς.
4. Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του δήμου, συντάχθηκαν με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πλην του προέδρου του τ.δ. Αράχου κ. Κυριάκου Παναγιωτίδη, που εδέχθη ανεπιφύλακτα την πρόταση του Ινστιτούτου της ΚΕΔΚΕ για τη συνένωση του δήμου «ώστε να αναπτυχθούν τα τοπικά διαμερίσματα», όπως ανέφερε.
Την απόφαση, με τις παρατηρήσεις και απόψεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου, θα καταθέσει αύριο στην ΤΕΔΚ Ημαθίας ο δήμαρχος Πλατέος, κατά τη διευρυμένη συνάντηση της ολομέλειας των δημάρχων του νομού με το διοικητικό και το εποπτικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Ημαθίας.

Σημείωση: Το πλήρες πρακτικό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συζήτησης για το θέμα), θα αναρτηθεί σήμερα το βράδυ στην ιστοσελίδα του δήμου: www.dimos-plateos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο , αλλά μπείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατέος και μετά μπείτε και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας. Θα δείτε γιατί λέει ο κόσμος ότι ο ένας δουλεύει και ότι ο άλλος παίζει μπιρίμπα.