Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ

Πολύ σωστή και ξεκάθαρη η θέση του Παπανδρέου στην συνέντευξη τύπου αλλά και στην ομιλία του το Σάββατο αναφορικά με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αφενός και τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Είναι φανερό πως πρόκειται για μια προοδευτική θέση η οποία είναι ζητούμενο χρόνια τώρα από τα κόμματα της αριστεράς και θα λύσει προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα αφού οι διάφοροι παπάδες που ξαφνικά τη «βλέπουν» σωτήρες και παντογνώστες δημιουργούν στρατόπεδα πιστών και εμπλέκονται στα της πολιτικής.
Ξεκάθαρα λοιπόν πράγματα. Η εκκλησία και τα μοναστήρια δεν δικαιούνται να έχουν περιουσίες που κατοχυρώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις με αποδεικτικά στοιχεία κάποια χρυσόβουλα και κιτάπια που υποτίθεται ότι έρχονται από την εποχή του Βυζαντίου.
Όλες αυτές τις εκτάσεις πρέπει να τις πάρει το κράτος, να τις αξιοποιήσει εις όφελος των πολιτών που διαβιούν στο όριο της φτώχειας.
Παράλληλα, θα πρέπει να πάψουν οι παπάδες και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσει αυτό το χάλι που μας εξομοιώνει με το Ιράν να είναι κρατικοί υπάλληλοι οι παπάδες. Να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση των εκκλησιών και να αντιμετωπίζονται όπως όλα τα σωματεία της χώρας.
Ξεκάθαρα πράγματα θέλει το Πασόκ και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς. Έτσι λένε τουλάχιστον. Ωστόσο δεν είπε ο Παπανδρέου πως και τι θα γίνει. Μακάρι να συνεχίζει να έχει την ίδια θέση ώστε να δημιουργηθεί εκείνη η δυναμική στο λαό και συνεπώς να γίνει πράξη αυτή η εξαγγελία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

DEN MPORO NA KATALABO GIATI OI ANTHROPOI TIS EKKLISIAS AKOMA EINAI STO MISTHOLOGIO TOY KRATOYS?
ALLA XEXASA OI ANTHROPOI TIS EKKLISIAS AN SE BALOYN STO MATI TELEIOSE.
IMOYN STO AGIO OROS OTAN ENAN MINA PRIN TIS ETHNIKES EKLOGES TOY 2004 MAS ELEGE O MONAXOS EFREM NA MIN STIRIZOYME KOMMATA POY DEN MAS YPOLOGIZOYN POY MAS DIAGRAFOYN TA PISTEYO MAS APO TIS TAYTOTHTES MAS KAI AN SIMERA MAS DIAGRAFOYN APO THN TAYTOTHTA AYRIO METHAYRIO THA MAS LITSAROYN....KAI ETSI TA THYMATA POY ITAN EKEININ THN IMERA TA PISTEPSAN. TO VIDEO AYTO EINAI STO YOUTUBE. I NA MIN PISTEPSO POY KANANE PARAKLISI YPER TOY KARAMANLI ?
TELOS AYTO POY LEGETE ANTHROPOI TIS EKKLISIA KAI NOMIZOYN OTI KATI EINAI....DEN EINAI DYNATON AN PAREI ENAS BOYLEYTHS STO STRATOPEDO H ENAS MHTROPOLITIS THA METRISI H GNOMI TOY MHTROPOLITI?POY EINAI OI THESMOI?????
PREPEI NA GINEI XORISMOS ALLA O KARAMANLIS EXEI ALLES YPOSXESEIS....OPOS OLES TIS YPOSXESEIS POY EDINE PRIN GINEI KYBERNISI STON AEIMNISTO XRISTODOYLO....
alla pethane apo ton kaimo toy!!!!