Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ- ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Η πληρέστερη διοργάνωση της Συνεδρίαση της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυρόσβεσης – Διάσωσης, που θα γίνει στα Ριζώματα 3-4 Οκτωβρίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τον Αρχηγό του Ελληνικού Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) Νίκο Σαχινίδη, παρουσία των Αντινομαρχών Πρόδρομου Ισαακίδη και Μαρίας Αλδάκου. Είχαν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις του κ. Σαχινίδη με το Νομάρχη Ημαθίας, αλλά και το Δήμαρχο Μακεδονίδος Γιάννη Δάλλα, που στηρίζουν τις δράσεις του ΕΣΕΠΑ.
Η Συνεδρίαση της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυρόσβεσης - Διάσωσης, μέλος της οποίας είναι το ΕΣΕΠΑ, είναι μια ξεχωριστής σημασίας διοργάνωση για το περιβάλλον και τα δάση και θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και τη συνδρομή του Δήμου Μακεδονίδος, με πρωτοβουλία του ΕΣΕΠΑ, το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του ΕΣΕΠΑ που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στα Ριζώματα. Οι συμμετοχές θα είναι από όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ από την Ελλάδα θα υπάρξουν ξεχωριστές εισηγήσεις από τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ευθ. Λέκκα (Παν/μιο Αθηνών), Δ. Παπανικολάου (Παν/μιο Αθηνών και Μ.Ι.Τ.) και Μ. Σταθερόπουλο (Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. Αθηνών).
Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα θέματα:
- Αέρια στην ατμόσφαιρα από τις πυρκαγιές.
- Ομοιομορφία εκπαίδευσης στη δασοπυρόσβεση διεθνώς.
- Καθορισμός προδιαγραφών ομοιογένειας υλικών δασοπυρόσβεσης.
Τα αποτελέσματα των εργασιών της συνεδρίασης θα αποτελέσουν υλικό νομοθετικών ρυθμίσεων για την αρμόδια Επιτροπής της Ε.Ε. και περαιτέρω αξιοποίησης από το αρμόδιο τμήμα του Ο.Η.Ε.
Το παρόν θα δώσει και εκπρόσωπος του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Σταύρου Δήμα και πολλοί ειδικοί σε θέματα δασοπυρόσβεσης απ’ όλο τον κόσμο.
Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και Δήμων που διαθέτουν και διαχειρίζονται δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: