Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στη Βέροια στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης α.ε. και του ΕΣΔΑ. Στη συνάντηση εξετάσθηκε αναλυτικά η πορεία του προγράμματος της ανακύκλωσης και επισημάνθηκαν από μέρους του Συνδέσμου τα εξής:
«Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο πρόγραμμα καθιστά πλέον αναγκαία την κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης των Ανακυκλώσιμων και κατάργηση των υπαρχουσών τριών Σταθμών οι οποίοι εξάντλησαν τις δυνατότητες λειτουργίας της δοκιμαστικής περιόδου αφού πλέον η ανακύκλωση αποτελεί θεσμό και συνειδητή συμπεριφορά των πολιτών.»
Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης α.ε. δεσμεύτηκε για τη ΔΩΡΕΑΝ εξασφάλιση των αναγκαίων κατασκευών και του μηχανολογικού εξοπλισμού και την επιδότηση προς τον ΕΣΔΑ για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων στην Κατερίνη. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Σύνδεσμο για την ταχύτατη μεταφορά στο Κέντρο Διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών που υπάρχουν στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.
Τέλος ο ΕΣΔΑ ζήτησε η προβολή των μηνυμάτων της ευαισθητοποίησης των πολιτών που κάνει Η ΕΕΑΑ με καταχωρήσεις ή ραδιοφωνικά μηνύματα να συμπεριλαμβάνει το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Ημαθίας.Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές έργων της ΕΕΑΑ Γιάννης Κουτσουράκης και Βασίλης Μακρίδης ,ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Γιάννης Δάλλα,ς ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα ανακύκλωσης κ. Χρήστος Παππάς αντιδήμαρχος Νάουσας, ο κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου δήμαρχος Αλεξάνδρειας και Μιχάλης Σουμελίδης αντιδήμαρχος Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: