Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΠΛΑΤΥ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Την ανάπτυξη ενός τουλάχιστον Επιχειρηματικού Πάρκου -του πρώτου στην Ημαθία- επιδιώκει στην προσεχή τριετία ο Δήμος Πλατέος. Τον φιλόδοξο αυτό στόχο έθεσε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση σχετικού θέματος. Οι πρώτες για το σκοπό αυτό ενέργειες του Δήμου εκδηλώνονται αυτή την περίοδο, με την υποβολή δήλωσης κατ' αρχήν ενδιαφέροντος στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και με την ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων της σύνταξης "Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου" σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ίδρυση δύο νέων Δημοτικών Επιχειρήσεων στο Δήμο Πλατέος
Στην σύσταση δύο νέων Δημοτικών Επιχειρήσεων προχώρησε ο Δήμος Πλατέος, με την έγκριση κατά πλειοψηφία των τεσσάρων σχετικών θεμάτων της συνεδρίασης (μειοψήφησε μόνον ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Θεμελής που ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος από τα 9 μέλη της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση). Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου ιδρύεται Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, περιβάλλοντος (εκτός από την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα), την οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας και την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης ιδρύεται Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος, στη θέση της υφιστάμενης Επιχείρησης Ανάπτυξης, που θα αναλάβει τον τομέα της διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων και την καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: