Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!

Κάτω από πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα συνεδρίασε χτες το βράδυ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας. Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η μόλυνση στην Τάφρο 66. Δέκα περίπου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και με παρόντα τον διοικητή του ΑΤ Βέροιας και δυο άνδρες της ασφάλειας!!! είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου του ΟΤΕ όπου συνεδριάζει το συμβούλιο και έλεγχαν όσους έμοιαζαν με Οικολόγους!!! και βέβαια, απαγόρευαν την είσοδο ανθρώπων με κάμερες!!!.
Όλα αυτά τα ευτράπελα και καθόλου τιμητικά για την δημοκρατία αλλά και για το σώμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου έγιναν, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, μετά από την ρητή εντολή του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργου Μηνά σε συνεργασία προφανώς με τον νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να κάνουν έλεγχο ακόμα και στους δημοσιογράφους ζητώντας τους τις επαγγελματικές ταυτότητες λες και απαγορεύεται στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις ανοιχτές συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Το αποκορύφωμα της ξεφτίλας ήταν όταν οι αστυνομικοί έχοντας εντοπίσει τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας τα υποχρέωσαν σε σωματική έρευνα εντός του κτηρίου…
Αυτή η πρωτοφανής κατάσταση θα έπρεπε να καταδικαστεί άμεσα από τους νομαρχιακούς συμβούλους πλην όμως δεν άνοιξε κανείς τους το στόμα να πει μια λέξη ούτε έκανε τον κόπο να κατέβει στην είσοδο ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος το τι συμβαίνει.
Τέτοιοι είδους φασιστικές πρακτικές δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πριονίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας περιορίζοντας βασικά δικαιώματα των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι το κακό αφού άρχισε θα συνεχιστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: