Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΗΜΕΡΙΔΑ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (Καποδίστριας Νο2)


Τις θέσεις του Πασόκ για την διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας Νο2) ανέπτυξε και συζήτησε χτες το βράδυ στη Νάουσα ο υπεύθυνος του κόμματος, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Πασόκ, Κώστας Ασκούνης.
Παρόντες αρκετοί εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση της Ημαθίας με τη σημαία του Πασόκ καθώς επίσης και στελέχη του κόμματος στην ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας.
Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη παίζει παιχνίδια εις βάρος της αυτοδιοίκησης καθώς «είναι ύποπτο το γεγονός ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε ο χωροταξικός σχεδιασμός ανά νομό που προτείνει η ΚΕΔΚΕ προς το ΥΠΕΣΔΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Το κάνουν αυτό, συνέχισε, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να μη συζητήσει την ουσία της μεταρρύθμισης που είναι η ριζική αναμόρφωση του κεντρικού κράτους που γεννά την διαπλοκή και την διαφθορά. Πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την διοικητική μεταρρύθμιση που συμπίπτει με αυτή της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ και κάλεσε όλους τους αιρετούς να την αναδείξουν στα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια που συμμετέχουν.
Το χαρακτηριστικό της πρότασης συνίσταται κατά κύριο λόγο στην απόλυτη και σαφέστατη κατανομή αρμοδιοτήτων και κοστολογημένων πόρων που θα αναγράφονται στον ετήσιο προϋπολογισμό του κράτους, την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με εκλεγμένο και τον πρόεδρό της.
Μια σειρά στελεχών πήραν το λόγο και περιέγραψαν τις μαύρες μέρες που περνά η αυτοδιοίκηση. Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση η δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου η οποία τόνισε ότι πρέπει να δημιουργήσει το Πασόκ μια παραταξιακή ΚΕΔΚΕ και ότι πρέπει να ξεσηκωθούν οι αιρετοί του κόμματος ανά την χώρα συντονισμένα.
Μίλησαν ακόμα ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο Ημαθίας κ. Μούρνος, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Αγγ. Τόλκας, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός και άλλοι.
Ολοι τους αναφέρθηκαν στην οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημερινά νέα:::
Έκλεισε συμφωνία μεταξύ βουλευτή, υποψηφίων και όλων των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και ο Μουρνος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος Νομάρχης Ημαθίας!!!!