Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΠΟΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΗΓΑΣΝ "ΕΚΔΡΟΜΗ" ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Πολύ συζήτηση φαίνεται ότι προκάλεσε η ανάρτηση που έκανα και αφορά στο Πασόκ και ειδικότερα για την επίσκεψη των 15 της Ημαθίας σε βουλευτή της Κεντρικής Μακεδονίας και ο οποίος είναι εκ των στενών συνεργατών του Βενιζέλου.
Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα και ερωτήσεις διευκρινιστικές. Η απάντηση για τον πολιτικό που συναντήθηκε με τους 15 της Ημαθίας είναι απλή και την βρήκαν αρκετοί. Είναι ο κ. Φλωρίδης, βουλευτής του νομού Κιλκίς, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και κατατάσσεται στο στρατόπεδο των «εκσυγχρονιστών».
Ας πάμε τώρα σ΄ αυτούς που πήγαν να πάρουν «γραμμή» από τον Φλωρίδη αν και εγώ πιστεύω ότι ο διοργανωτής έκανε αυτή την κίνηση όχι για να δοθεί γραμμή στα εν λόγω στελέχη αλλά για να δείξει ότι διαθέτει μηχανισμό και δυναμική. Θέατρο του παραλόγου δηλαδή.
Ο εμπνευστής της «ενημερωτικής εκδρομής» δεν ήταν άλλος, λένε οι πληροφορίες μου, από τον υποψήφιο βουλευτή στις δυο προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, μέλος στην προηγούμενη θητεία του Εθνικού Συμβουλίου του Πασόκ, τον Θανάση Γικόνογλου.
Ο εν λόγω πολιτευτής στην εσωκομματική μάχη προσπάθησε αρχικά να κρατήσει στάση ουδετερότητας μεταξύ Παπανδρέου- Βενιζέλου αν και μέχρι πριν δυο τρια χρόνια "έπινε νερό" στο όνομα του προέδρου του κόμματος και δεν έχανε την ευκαιρία να εμφανίζεται ως ένας από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του…
Ο Θαν. Γικόνογλου δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά να περάσει απαρατήρητος από το κέντρο και αφού διαπίστωσαν ότι πατούσε σε δυο βάρκες μπήκε στην μαύρη λίστα των Παπανδρεϊκών.
Αυτός τότε τάχθηκε ανοιχτά στο μπλοκ του Βενιζέλου και στην λογική να δείξει ότι διαθέτει δύναμη πρέπει να εντάσσεται και η «εκδρομή» αυτή.
Ωστόσο, πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας ότι μαζί του ήταν ένας πρώην δήμαρχος καποδιστριακού δήμου του κάμπου, ένας δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας μαζί με έναν πρώην δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του ίδιου δήμου. Επίσης, ήταν στελέχη από τον δήμο Μελίκης και ειδικότερα από το Δ.Δ Αγκαθιάς, από τη Βέροια, από τον δήμο Ανθεμίων.
ΔΙΑΛΟΓΟΙ:
Να δούμε τώρα μερικούς διαλόγους που έγιναν εκεί μέσα και μεταφέρθηκαν σε μένα αυτούσιοι.
-Ο πρόεδρος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Δεν ρωτάει κανέναν, δεν ρωτάει ούτε και αυτούς που τον στήριξαν στην εκλογή του.
-Το Πασόκ οδεύει σε μια εκλογική πανωλεθρία στις Ευρωεκλογές. Η κατάσταση τότε θα είναι μη αναστρέψιμη. Κάτι πρέπει να γίνει ως τότε. Γιατί, αν περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και μετά να δράσουμε τότε δεν υπάρχει ούτε κόμμα ούτε κόσμος για να προσδοκά σε κάποια αλλαγή.
-Ο πρόεδρος δεν ξέρει ελληνικά! Δεν μπορεί ο άνθρωπος. Αν το δεις όμως να διαβάζει αγγλικά θα εκπλαγείτε.
*Θα παρακαλέσω πολύ, δεν θέλω διαψεύσεις…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Μοχλα που τα έμαθες όλα αυτά????
Τελικά ο Θανασάκης μάλλον έχει φίλους με "μεγάλο στόμα"..
Ά ρε και συ κακόμοιρε Θανασάκη...για τόσα χρόνια το έπαιζες παπανδρεικός λίγους μήνες ακόμη δεν μπορούσες να περιμένεις ...
Μάλλον πρέπει να μεθοδεύεις την υποψηφιότητά σου για νομάρχης....

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ανακρίβειες γράφεις Χαριλάκη...Πριν γράψεις κάτι διασταύρωσέ το καλά για να το βγάλεις σωστά

Ανώνυμος είπε...

Ο Μόχλας τα λέει όπως έγιναν, αν και ξεχνάει μερικά άτομα που ήταν εκεί.
Και τα λέει καλά γιατί δεν είναι σαν τις άλλες τις στημένες εφημερίδες του χώρου "ΠΑΣΟΚ" (βλ. Μακεδονικη κ Ημερισία) που τα αρπάζουν και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ και στρώνουν χαλί σε νομάρχη και βουλευτές ΝΔ λαμόγια....