Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΛΟΓΩ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ Περιορισμούς στην άρδευση αποφάσισε ο ΤΟΕΒ Νάουσας

Μετά την δραματική μείωση των πηγών της Αράπιτσας (25 Ιουνίου, 738 lit/sec) και μετά την συνεχιζόμενη ανομβρία, η ομαλή και συνεχής άρδευση των καλλιεργειών στην περιοχή μας έχει γίνει αδύνατη.
Ήδη ο κύκλος άρδευσης στις καλλιέργειες που αρδεύουν από το κλειστό δίκτυο (μπεκάκια), έχει ξεπεράσει τις15 ημέρες,
Ήδη το νερό δεν επαρκεί για να τροφοδοτούνται όλες οι περιοχές,
Ήδη οι βραδινές περιπολίες για την αστυνόμευση της άρδευσης έχουν γίνει τακτικότερες.
Ήδη από τα Υδρονομικά Όργανα έχουν υποβληθεί 36 μηνύσεις (μόνο στο τελευταίο 10ήμερο) σε ασυνείδητους κτηματίες που συλλαμβάνονται να ποτίζουν αυθαίρετα ή να σπαταλούν το νερό.
Ο Οργανισμός έχοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω και προκειμένου με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξασφαλιστεί η άρδευση με το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες, αποφασίζει την εφαρμογή των παρακάτω μέτρων.
-Από σήμερα Τετάρτη 2-7-2008 αρχίζει η εκ περιτροπής διακοπή της άρδευσης (για 2-3 μέρες) σε κάθε περιοχή.
-Σταματά η τροφοδοσία των ανοιχτών δικτύων (αυλακιών) σε όλες τις περιοχές που υπάρχει κλειστό σωληνωτό δίκτυο.
-Με δεδομένο ότι ο κύκλος άρδευσης στα κλειστά δίκτυα έχει ξεπεράσει τις 15 μέρες, Για όσα αγροτεμάχια αρδεύουν ακόμη με κατάκλιση στις παραπάνω περιοχές, ο κύκλος άρδευσης τους θα είναι το λιγότερο ανά 30 ημέρες.
-Μειώνετε και κατά μία ώρα η άρδευση όλων των αρδευόμενων εκτάσεων που αρδεύουν από το κλειστό δίκτυο με μπεκάκια. (από 6ωρα σε 5ωρα).
-Στην περιοχή «Δαλαμάρι» μειώνεται η άρδευση από 1 ώρα το στρέμμα σε 45 λεπτά το στρέμμα.
-Στην περιοχή «Γεώτρηση Τζουμέλα» μειώνεται η άρδευση από 45 λεπτά το στρέμμα σε 30 λεπτά το στρέμμα.
Κτηματίες που συλλαμβάνονται να σπαταλούν το νερό με διαρροές στους δρόμους, ή να μην κλείνουν τις παροχές νερού στην προβλεπόμενη ώρα, θα διακόπτεται άμεσα η τροφοδοσία τους με νερό από τα Υδρονομικά Όργανα και παράλληλα θα επιβάλλεται μηνυτήρια αναφορά. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η άρδευση κτημάτων που δεν είναι γραμμένα στο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Για το Δ.Σ. του Οργανισμού Ο Πρόεδρος Παπαστόϊκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: