Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- ΒΕΡΟΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κλειστό παρέμεινε το δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, όπως επίσης και τα δημαρχεία της Βέροιας και της Νάουσας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των υπεσχημένων χρηματικών κονδυλίων από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να πληρώνονται οι σχολικοί φύλακες και να μην υπόκεινται σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση τα ταμεία των δήμων που ούτως ή άλλως είναι σε κακή κατάσταση.

Η απόφαση του κλεισίματος των τριών μεγαλύτερων δήμων της Ημαθίας σήμερα έστειλε ένα πρώτο μήνυμα στην κεντρική εξουσία αφού δυο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το θέμα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανάλογες αντιδράσεις και από άλλους ΟΤΑ της χώρας μιας και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από δεκάδες δήμους.

Ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου δήλωσε πως αυτή η κινητοποίηση είναι η αρχή της συντονισμένης αντίδρασης των τριών δήμων και πως θα ακολουθήσουν και άλλες αν δεν λυθεί το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε πως οι τρεις δήμαρχοι την Δευτέρα επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας κ. Τσιότρα και τον ενημέρωσαν σχετικά. Ο περιφερειάρχης είπε πως βρίσκει δίκαιο το αίτημά τους και πως θα μεταφέρει τον προβληματισμό τους στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον οποίο θα έχει τις επόμενες μέρες συνάντηση.

Στην κινητοποίηση στην Αλεξάνδρεια πήραν μέρος όλοι οι υπάλληλοι του δήμου και οι σχολικοί φύλακες. Παρόντες ήταν εκτός του δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σ. Μουστάκας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Ανεσίδης και Μαρία Βουλγαροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: