Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ VENUS ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ. ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο «Venus», στην Βέροια, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης φρούτων και οπωροκηπευτικών.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης , στο χώρος των υλικών συσκευασίας. Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω της φύσης των υλικών.
Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ημαθίας έσπευσε στο σημείο και δίνει μάχη στο πύρινο μέτωπο.
Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, στη μονάδα δούλευαν περί τα 100 άτομα. Ο χώρος εκκενώθηκε γρήγορα και ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όλα κατατείνουν στην εκδοχή του εμπρησμού. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε δίπλα στον περίβολο του εργοστασίου που συνορεύει με δρόμο, απ' όπου ο καθένας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.
Η πυρκαγιά αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την οικονομία της περιοχής, σε μια ευαίσθητη περίοδο, καθώς η μονάδα απορροφούσε μεγάλη ποσότητα της αγροτικής παραγωγής, όχι μόνο της Ημαθίας, αλλά και αγροτικά προϊόντα από τους νομούς Πέλλας και Πιερίας.
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Venus μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες κονσερβοποιίας της Ημαθίας, μετά από προσπάθειες ωρών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά ξεκίνησε από αποθηκευτικό χώρο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εκεί, ενώ την ώρα που ξέσπασε, στη βιομηχανική μονάδα εργάζονταν πάνω από εκατό άτομα τα οποία έκαναν την νυχτερινή τους βάρδια. Το εργοστάσιο εκκενώθηκε αμέσως και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για την κατάσβεσή της.Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες ενώ εκφράζονται υποψίες ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η καταστροφή μέρους των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας προκαλεί προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι με την απορρόφηση των ροδακίνων κυρίως, καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μονάδα, στην οποία παρέδιδαν τα προϊόντα τους καλλιεργητές όχι μόνο από την Ημαθία αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: