Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ: ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟ
Το θέμα του νερού ετέθη εκ νέου στην χτεσινή συνεδρίαση. Ο κ. Γκαβαρδίνας ζήτησε ενημέρωση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης προχώρησε σε αναλυτική παράθεση των γεγονότων και ανέλυσε την κατάσταση τονίζοντας ότι «εδώ μέσα στα έξι χρόνια που διοικούμε λέμε μόνο αλήθειες για την ποιότητα του νερού. Και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε».
Είπε ότι ορισμένα δημοσιεύματα τον προβληματίζουν αφού το μόνο που κάνουν είναι να κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στην επιχείρηση ενώ δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
Ο Κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε στην διαδικασία της υδροδότησης της πόλης από τις γεωτρήσεις και τις πηγές σε αναλογία 80-20% αφού από τον Μάρτιο και μετά οι πηγές στερεύουν ουσιαστικά. Για την θολούρα, είπε, θα κληθεί ειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού ώστε να προβεί στον καθαρισμό του δικτύου που είναι κατασκευασμένο εδώ και 30 χρόνια. Παράλληλα, ενημέρωσε, ότι η ΔΕΥΑ τοποθέτησε Θολόμετρο στον κεντρικό αγωγό και σταματάει την ροή του νερού προς τους υδατόπυργους όταν αυτό θολώνει.
Τέλος, ο Κ. Ναλμπάντης είπε ότι το συνεχές μέλημα της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας είναι να διαθέτει άριστης ποιότητας νερού στους καταναλωτές και γι αυτό προχώρησε σε ακόμα μια γεώτρηση βάθους 280 μέτρων που διαθέτει άφθονο και άριστης ποιότητας νερό όπως και οι άλλες γεωτρήσεις και σε συνδυασμό με τα νερά των πηγών θα λύσουν τα προβλήματα επάρκειας στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: