Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ «ΞΕΠΛΥΘΗΚΕ» ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

*Οι βλάβες της ΔΕΗ αυξομειώνουν την πίεση στο δίκτυο και δημιουργείται η θολή εικόνα στο νερό.
-Κλήθηκε εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού να πλύνει το ηλικίας 35 (!!!) ετών δίκτυο ύδρευσης

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε στην Αλεξάνδρεια το φαινόμενο το νερό της ύδρευσης να έχει πολύ θολό χρώμα με αποτέλεσμα να προκληθούν τα δικαιολογημένα παράπονα και ερωτήσεις προς την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας από τους καταναλωτές σχετικά.
Η διοίκησης της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα και διαπίστωσαν μαζί με την υπηρεσία της επιχείρησης ότι η αιτία του προβλήματος δεν είναι άλλη από την ιλύ που έχει κατακαθίσει στο εσωτερικό δίκτυο μιας και αυτό είναι κατασκευασμένο και σε λειτουργία εδώ και 35 χρόνια.
Η ιλύς λοιπόν, η λάσπη και τα διάφορα φερτά υλικά δηλαδή, που υπάρχει στον πάτο των σωλήνων φταίει για την θολούρα του νερού και όπως λέει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κ. Ναλμπάντης «έχουν απόλυτο δίκιο να παραπονιούνται. Εμείς με τη σειρά μας κάνουμε ότι μπορούμε και ήδη καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».
Επειδή λοιπόν, μας λέει ο εργοδηγός της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Αργ. Περνετζής, ως τον Ιανουάριο η υδροδότηση γινόταν εξ ολοκλήρου από τις πηγές Βερμίου. Μετά, επειδή παρατηρήθηκε η λειψυδρία, και από τα 120 κυβικά/ώρα που χρειαζόμαστε οι πηγές δίνουν μόλις 20 κυβικά μέτρα έπρεπε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Παίρνουμε το υπόλοιπο νερό από τις 3 γεωτρήσεις που έχουμε σε λειτουργία και τις οποίες ελέγχουμε με αναλύσεις τόσο για υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων όσο και νιτρικά και μικροβιολογικά φορτία. Και οι τρεις γεωτρήσεις δίνουν άριστης ποιότητας νερό.
Ο Αργ. Περνετζής συνεχίζει λέγοντας ότι η στάθμη του νερού στους υδατόπυργους είναι κανονικά 4,5 μέτρα αλλά εξ αιτίας είτε των βλαβών είτε των συχνών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος απ τη ΔΕΗ η στάθμη πέφτει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του νερού μέσα στο δίκτυο και να μην έχουν νερό πολλές φορές σπίτια που βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους. Για να λύσουν το πρόβλημα οι καταναλωτές πέρασαν στα σπίτια τους πιεστικά μηχανήματα με τα οποία αντλούν το νερό από το δίκτυο.
Αφού η ΔΕΥΑ αποκαθιστά τις βλάβες και ξαναγεμίζει το δίκτυο με νερό τότε παρατηρείται να αναταράσσεται η ιλύς και να εμφανίζεται η θολούρα στην εικόνα του νερού δεδομένου ότι οι χρήστες συνεχίζουν να αντλούν με τα πιεστικά τους μηχανήματα..
Όλο το χρόνο και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ξεπλένει το δίκτυο ανοίγοντας τους 35 περίπου εκκενωτές και πυροσβεστικούς κρουνούς να τρέξουν ώστε να φύγει το νερό και να έρθει στο δίκτυο νέο νερό και συνεπώς να απομακρυνθεί η ιλύς που υπάρχει στο δίκτυο.
Διαπιστώσαμε την Παρασκευή το μεσημέρι ότι το νερό που βγαίνει είναι διάφανο, άχρωμο. Από την πλευρά της η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας παρακαλεί τους καταναλωτές που διαπιστώνουν θολούρα στο νερό που βγάζει η βρύση τους στο σπίτι τους να ενημερώσουν αμέσως την επιχείρηση και αυτή με τη σειρά της θα πάει αμέσως στο σπίτι ή στην οικοδομή και θα αδειάσουν το νερό από την κεντρική παροχή ώστε ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουν οι ένοικοι ότι το νερό που πίνουν είναι καθάριο. Στη συνέχεια βέβαια θα πρέπει να καθαρίσουν και αυτοί τα πιεστικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: