Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ* ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡ. 1-1

Πολύ καλό θέαμα πρόσφεραν στους οπαδούς τους οι δυο ομάδες το απόγευμα της Κυριακής στο στάδιο της Αλεξάνδρειας η γηπεδούχος και ο φιλοξενούμενος Πυρσός Γρεβενών.
Επι 90΄ οι γύρω στους τετρακόσιους φιλάθλους ήταν σε αγωνία αφού ως το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον Καβαλιώτη Φραγκάκη τα πάντα ήταν πιθανόν να συμβούν.
Και αυτό διότι το ματς ήταν ανοιχτό, χωρίς άγχος, τουλάχιστον από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν πετύχει στους στόχους τους.
Το γεγονός ότι ο Πυρσός προηγήθηκε μόλις στο 2Ο λεπτό με τον Γεωργίου δεν πτόησε τους παίχτες του Αλεξιάδη. Ο Πυρσός εμφανώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες που αν οι επιθετικοί του ήταν πιο εύστοχοι θα είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι έγκαιρα.
Στο 17΄ εκτελείται κόρνες από τον σπεσιαλίστα Παπαβασιλείου και η μπάλα οδεύει για το «Γ» πλην όμως ο καταπληκτικός Χαρίσης σώζει την ομάδα του.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος μέσα στην περιοχή σουτάρει αλλά και πάλι ο Χαρίσης αποσοβεί τον κίνδυνο.
Ακολουθούν ακόμη δυο κλασσικές ευκαιρίες εκ μέρους του Πυρσού. Η πρώτη στο 39΄ με τον Γεωργίου που αντί να πλασάρει προτιμά να «σπάσει» στον Παπαδόπουλο αλλά ο Χαρίσης τους έκλεψε την μπουκιά από το στόμα. Η δεύτερη ήταν στο 44΄ με τον Νάκα που και πάλι ο Χαρίσης αποσόβησε.
Η Αλεξάνδρεια στο πρώτο ημίχρονο για το μόνο που μπορεί να διαμαρτύρεται είναι για μια φάση στο 25΄ όταν ο επόπτης Πτερνόπουλος ανέκοψε ένα τετ ατετ του Ντάμτσιου ως οφσάιντ που κατά την άποψη των ευρισκομένων στην ίδια ευθεία δεν ήταν…
Στο Β΄ ημίχρονο η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Είδαμε μια Αλεξάνδρεια μεταμορφωμένη σε τέτοιο βαθμό που απο το 46΄ ως το 77΄ η παράσταση είχε έναν πρωταγωνιστή: την Αλεξάνδρεια.
Η κατάσταση αυτή ανάγκασε πολλές φορές τον ανεκδιήγητο Καμπερίδη να φωνασκεί, να μην ακούει τον παρατηρητή και να είναι στη γραμμή σε έξαλλη κατάσταση. Τούτη η εικόνα ήταν εμφανώς παράταιρη με το όνομα και την ιστορία του Πυρσού που κυριολεκτικά δεν χρειάζεται τέτοιες φιγούρες που να λένε ότι είναι προπονητές.
Η Αλεξάνδρεια είχε μια σειρά χαμένων ευκαιριών στο 56 και στο 57΄ με τους Δούμα σε καρφωτή κεφαλιά που έβγαλε ο Καρκαμάνης και με τον Ντάμτσιο που εκτέλεσε κόρνερ και έβγαλε πάλι ο τερματοφύλακας ενώ η μπάλα πήγαινε για το παραθυράκι.
Στο 64΄ όμως ο Καρκαμάνης νικήθηκε από τον νεοεισελθόντα Λαμπριανίδη που έπιασε έναν άπιαστο κεραυνό από τα 40 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στο «Γ» γράφοντας το 1-1.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Δούμα στο 76 όταν δέχτηκε ωραία κάθετη από τον Κιρκιλιανίδη, πέρασε στο σπρίντ τον Βανδή αλλά το πλασέ ήταν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από το σημείο αυτό ο Πυρσός «ξυπνάει» και βγαίνει απειλητικά μπροστά. Δημιουργεί ευκαιρίες με τους Γεωργίου στο 77΄, τον Νάκα στο 80΄, τον Σαμαρά στο 84΄ και τον Καζαντζίδη στο 87΄ αλλά δεν καταφέρνει να πετύχει άλλο τέρμα.
Στα δυο τελευταία λεπτά ο διαιτητής αποβάλει από το παιχνίδι τους Ντάμτσιο και Καφέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η διαιτησία των Φραγκάκη, Πτερνόπουλου και Ασαρδέλη ήταν πολύ καλή αν και ο διαιτητής έκανε κατάχρηση της κίτρινης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Αλεξιάδης): ΧΑΡΙΣΗΣ, Πέικος, (57΄Λαμπριανίδης) Νατσιούρας (45΄ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ), Φάκας, Βαλδήρ, Κιρκιλιανίδης,(60΄Νοτόπουλος), ΠΑΠΑΣ, ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ, ΔΟΥΜΑΣ, Καφές, ΛΙΑΣΚΟΣ.
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Καμπερίδης): Καρκαμάνης, Βανδής, ΣΑΜΑΡΑΣ, Αλεξανδρής, Κωνσταντινίδης, Σκρέκας (85΄Ασλανίδης), Καζαντζίδης, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Παπαδόπουλος (70΄ Καπρινιώτης), ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Νάκας.


Ο Μιχάλης Αλεξιάδης μιλώντας στην εφημερίδα μας είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να φύγουν με τη νίκη αφού το παιχνίδι ήταν ανοιχτό.
Θεωρεί πως δίκαια και άξια ο Πυρσός παίρνει το πρωτάθλημα και ότι δίκαια και η ομάδα του σώθηκε έγκαιρα αφού αυτός ήταν ο στόχος της διοίκησης αλλα πιστεύει πως με βάση την συνολική απόδοση της Αλεξάνδρειας θα μπορούσε να έχει πετύχει κάτι καλύτερο.
Έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας ότι τώρα προέχει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά με προσοχή και ευθύνη.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Στο ημίχρονο η Αλεξάνδρεια κλήρωσε μια τηλεόραση plasma 32΄΄ και ο τυχερός αριθμός ήταν ο 874 που κατείχε ο Νίκος Αλεξόπουλος. Γνωστός οπαδός της ομάδας ο Νίκος αμέσως ενημέρωσε τον πρόεδρο Θ. Κολοθά ότι δωρίζει την τηλεόραση στην ομάδα να την εκμεταλλευτεί κατά πως νομίζει.
*Στην φωτογραφία ο Ν. Αλεξόπουλος με τους Θ. Κολοθά, Γ. Θεοχάρη και Ν. Αδαμίδη.
**Λέτε να έχουμε από τώρα εμείς σήμερα την πρώτη φωτογραφία του αυριανού ΔΣ της ΑΕ Αλεξάνδρεια;Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: