Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τους απλήρωτους ροδακινοπαραγωγούς του Ν. Ημαθίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Γεωργίας, Οικονομικών και Μακεδονίας- Θράκης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντζίδου, η οποία έχει ως εξής:
«Πάνω από 3.500 ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας είναι απλήρωτοι για τη σοδειά του 2007, που παρέδωσαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μακροχωρίου «Η ΠΡΟΟΟΔΟΣ».
Η αξία της οφειλόμενης παραγωγής από τον Συνεταιρισμό προς τους παραγωγούς υπερβαίνει τα 4.000.000 €. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν εγκρίθηκε η ένταξη του Α.Σ. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» στη ρύθμιση των χρεών του, με αποτέλεσμα να μην χρηματοδοτηθεί από την Αγροτική Τράπεζα.
Όμως οι χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί για την προετοιμασία της νέας καλλιεργητικής περιόδου 2008 και την αντιμετώπιση των οικογενειακών τους αναγκών λαμβάνουν νέα δάνεια.
Η διαχρονική αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και η Κοινή Αγροτική πολιτική της Ε.Ε., είναι υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και συνεταιρισμοί.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και αν θα γίνει η ρύθμιση των χρεών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: