Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης το τριήμερο 28-29-30 Μαρτίου 2008 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενη περιοχή ήτανε η Μακεδονία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήτανε ο μοναδικός Δήμος της Ημαθίας που συμμετείχε στην έκθεση. Στήθηκε ένα καλαίσθητο περίπτερο που το λάμπρυναν με τα εκθέματά τους ο λαογράφος κ. Ντελιόπουλος που παραχώρησε ένα τμήμα από την συλλογή του «τα γλυπτά της φύσης», υπήρχαν έργα του ζωγράφου κ. Χατζόπουλου Διονύση με θέμα «παραδοσιακοί οικισμοί», παραδοσιακές κατασκευές με πρώτη ύλη το σίδερο από το εργαστήριο του κ. Κωστόπουλου Γιάννη από το Λουτρό, επίσης ανάγλυφο του Μ. Αλεξάνδρου φιλοτεχνημένο από τα χέρια του γλύπτη κ. Γκουτάντζη Νικόλαου από το Καμποχώρι και φυσικά έκθεση παραδοσιακών φορεσιών κατασκευασμένες με μεράκι από το εργαστήριο του κ. Τριανταφυλλόπουλου Νίκου. Ανάρπαστα έγιναν και τα παραδοσιακά γλυκίσματα από το «μελένιο» που προσφέρονταν στους επισκέπτες του περιπτέρου μαζί με αναμνηστικά από τον Δήμο Αλεξάνδρειας και διαφημιστικά από επιχειρήσεις της περιοχής.
Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης ήτανε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου Μπάμπης , η αντιδήμαρχος κα Βουλγαροπούλου Μαρία και ο πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας κ. Μεσσαλάς Παναγιώτης που είχε και την συνολική ευθύνη της όλης συμμετοχής στην έκθεση μέσω του Νομικού του Προσώπου.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης και στην τελετή έναρξης τον Δήμο Αλεξάνδρειας αντιπροσώπευσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νησελίου που με την όμορφη χορευτική του παρουσίαση απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις και το δυνατό χειροκρότημα από την κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» όπου στην κυριολεξία δίδαξαν τι θα πει ρουμλουκιώτικη παράδοση και λεβεντιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: