Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ"

Με επιτυχία έγινε σήμερα το πρωί η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας στις εγκαταστάσεις «Μακεδονικά Εκκοκκιστήρια» που βρίσκονται στην οδό Αλεξάνδρειας- Νησελίου.
Όλη η δύναμη της υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή τους Γιάννη Αμανατίδη και δυο οχήματα σε άψογη συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου εκτέλεσαν καθ΄ ολοκληρίαν το σενάριο που πρόβλεπε πυρκαγιά στο κτήριο του μηχανοστασίου.
Στο χώρο αυτό εγκλωβίζεται ένας εργαζόμενος της ομάδας ασφαλείας και λιποθυμά από τον πυκνό καπνό. Η ειδική ομάδα με στολές της Π.Υ επεμβαίνει και απεγκλωβίζει τον υπάλληλο και αυτός διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας με ασθενοφόρο που στο μεταξύ έχει καταφτάσει. Στη συνέχεια οι άνδρες της Π.Υ κατασβαίνουν την πυρκαγιά και δίνουν εντολή για αποκάθαρση του χώρου για προληπτικούς λόγους.
Η άσκηση αυτή εντάσσεται, όπως δήλωσε ο διοικητής, στην λογική της εκπαίδευσης των ανδρών της υπηρεσίας, την εξοικείωσή τους με το χώρο του εργοστασίου, την αρμονική συνεργασία τους με τους εργαζόμενους και στην εκμάθηση από τους τελευταίους στη χρήση των πυροσβεστήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: