Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΠΥΡΓΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΗΣΕΛΙΟΥ. ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη χωματερή του δήμου Αλεξάνδρειας στο Νησέλι αμέσως μετά την λήξη της βάρδιας του φύλακα του χώρου. Ο καπνός που βγήκε απο τα απορρίμματα έφτασε σε τεράστια ύψη και διασκορπίστηκε νότια αφού υπήρχε μικρής έντασης άνεμος και το αποτέλεσμα ήταν να πνιγούν στον τοξικό καπνό το γειτονικό χωριό το Νησέλι και βέβαια ο καπνός να επηρεάσει το σύνολο της περιοχής.
Η αντίδραση υπήρξε άμεση. Ο δήμος Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ Βασίλη Μιχαλακάκη κινητοποίησε σκαπτικά και φορτηγά μηχανήματα με στόχο την μεταφορά ικανών ποσοτήτων χωμάτων ώστε να σκεπαστεί η χωματερή. Στο έργο της κατάχωσης των σκουπιδιών και συνακόλουθα στο σβήσιμο της φωτιάς συμβάλει απο χτες το βράδυ και ο ΕΣΔΑ (Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων) μηχανήματα του οποίου κατέφτασαν με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γιάννη Δάλλα, δήμαρχο Μακεδονίδος.
Το ζήτημα αυτό όπως ήταν φυσικό απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας που συνεδρίασε χτες το βράδυ. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου ενημέρωσε σχετικά το σώμα και απο την πλευρά τους οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη διοίκηση του Δήμου για μη εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στην καλοκαιρινή σύσκεψη που είχε γίνει στο Νησέλι παρουσία του Νομάρχη.
Απο την πλευρά του ο κ. Γκιόνογλου δεσμεύτηκε οτι ο χώρος θα φυλάγεται όλο το 24ωρο τριπλασιάζοντας τη δαπάνη φύλαξης.
ΝΕΟ: Τελικά, η φωτιά σβήστηκε μετά απο μεγάλες προσπάθειες στις 5 το πρωί σήμερα αφού ο χώρος σκεπάστηκε με πολλά κυβικά χώμα. Να αναφέρουμε οτι καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης παρόντες ήταν ο διοικητής της ΠΥ Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης που συντόνιζε τα πέντε οχήματα της υπηρεσίας του, ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας κ. Δαβάκης και ο γεν. γραμματέας της Νομαρχίας Στρ. Γιαβανναρτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: