Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΑ- ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ακούστηκε πολλές φορές μετά τον αγώνα Αγκαθιάς – Νάουσας αλλά εμείς θα το ξαναγράψουμε αφού αντικατοπτρίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον λόγο για τον οποίον η Νάουσα δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη – άνοδο το Σάββατο.
Πως λοιπόν να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι όταν ο καλύτερός σου ποδοσφαιριστής σε απόδοση είναι ο τερματοφύλακας; Είναι αλήθεια πως ο καλύ­τερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης του Σαββάτου ήταν ο Κυριάκος Καρασαββί­δης
Στο ξεκίνημα της αναμέ­τρησης οι ποδοσφαιριστές της Αγκαθιάς δημιούργησαν 3 φάσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα και αν αυτό είχε επιτευχθεί σίγουρα ο αγώνας θα είχε διαφορετική έκβαση υπέρ των γηπεδού­χων κυρίως λόγω ψυχολο­γίας όπως συμβαίνει στα ντέρμπι. Ο Καρασαββίδης ωστόσο χωρίς να επηρεάζεται από την έδρα (ίσως ο μοναδικός από όλη την ομάδα της Νάουσας) κράτησε και την ψυχραιμία του έχοντας σωστές αντιδράσεις αλλά και την εστία του ανέπαφη. Το ίδιο συνέβη κα σε δύο ακόμα φάσεις στο 2ο ημίχρονο. Σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια.
Από κει και πέρα αυτό που δεν κατάλαβα (όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι) είναι το γεγονός πως η μεγάλη και τρανή Νάουσα με παράγοντες που χαρακτήριζαν χωριάτες όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και θα έκανε το 30 στα 30, ενώ χρειαζόταν νίκη στην Αγκαθιά, δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.
Μπορεί κάποιος να το απαντήσει αυτό; Ούτε μία ευκαιρία σε ένα παιχνίδι που χρειάζεσαι τη νίκη για να πάρεις το πρωτάθλημα.
***
Πόλος έλξης για τους φιλάθλους της Ημαθίας και όχι μόνο το Σάββατο το γήπεδο της Αγκαθιάς. Γύρω στις 4000 οι φίλαθλοι που είδαν το παιχνίδι ενώ ο αριθμός εισιτηρίων που κόπηκαν ήταν γύρω στις 3000.
Πολύ δυναμική η παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Αίσθηση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός φιλάθλων της Νάουσας. Λέγεται πως ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδι της Νάουσας ακόμα και από τις μέρες της Α’ Εθνικής. Δυστυχώς για εκείνους έφυγαν απογοητευμένοι από την εμφάνιση της ομάδος τους.
***
Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ντέρμπι έτσι και σε αυτό του Σαββάτου το θέαμα που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι ήταν απογοητευτικό. Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε.
Η Αγκαθιά σαφώς είχε ευκαιρίες (η Νάουσα δεν είχε καμία) και φυσικά μπορούσε να την πάρει αν δεν υπήρχε ο Καρασαββίδης.
***
Με λίγα λόγια η Αγκαθιά πήρε αυτό που ήθελε από το συγκεκριμένο παιχνίδι και με το σπαθί της πήρε το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία όπου του χρόνου θα αγωνίζεται με την Αλεξάνδρεια και το Μακροχώρι.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομάδος Αρ. Ματσούκα, σε όλους τους παράγοντες, στον προπονητή της Αγκαθιάς Ν. Παπανώτα, σε όλους του ποδοσφαιριστές και φυσικά στους φιλάθλους της ομάδος για την μεγάλη αυτή επιτυχία.
***
Όπως είναι λογικό μετά το τέλος της αναμέτρησης Αγκαθιάς – Νάουσας είχαμε κοντράστ συναισθημάτων. Από την μία πλευρά οι Αγκαθιώτες (ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλαθλοι) πανηγύριζαν την μεγάλη επίτευξη και από την άλλη οι Ναουσαίοι που όχι μόνο δεν πήραν το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία αλλά δεν έδειξαν και την διάθεση μέσα στο γήπεδο για κάτι τέτοιο.
***
Ας αφήσουμε όμως το ντέρμπι και ας περάσουμε στην Αλεξάνδρεια. Ακόμα μία νίκη την Κυριακή μέσα στο κλουβί της Καλλινίκης αλλά η υπόθεση μαθηματική παραμονή δεν έχει ξεκαθαρίσει.
Επόμενος αντίπαλος της Αλεξάνδρειας η ΑΕΠ που έχει ήδη υποβιβαστεί. Την Κυριακή λοιπόν στις 4.30 στο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας.
***
Τελικά ο κόουτς Μιχάλης αποδείχθηκε σωστός που έλεγε μετά το παιχνίδι με τα Κομνηνά πως δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια στην Δ’ Εθνική.
Η Αλεξάνδρεια πήγε στην Καλλινίκη και χρειάστηκε να περάσουν 82 λεπτά αγώνα για να μπει το γκολ το οποίο έδωσε στους πράσινους τους 3 βαθμούς της νίκης.
***
Μπορεί η Αλεξάνδρεια να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπορεί να είχε περισσότερες ευκαιρίες, μπορεί ο τερματοφύλακας της Καλλινίκης να έπιανε τα άπιαστα, το γκολ παρόλα αυτά μπήκε στο 82’ που σημαίνει ότι η νίκη ήρθε δύσκολα.
Αυτό δικαιώνει τον κόουτς της Αλεξάνδρειας και φυσικά δεν μπορούμε να μην να του το αναγνωρίσουμε.
***
Για να φανταστείτε μετά το τέλος του αγώνα Καλλινίκης – Αλεξάνδρειας ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν είχε το κουράγιο καν να πάει μέχρι τα αποδυτήρια και ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας από τους συμπαίχτες του να τον αφήσουν να ξεκουραστεί!
***
Προσωπική μας άποψη είναι πως το θέμα παραμονή της Αλεξάνδρειας στην κατηγορία είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για το αντίθετο.
Ήδη οι παράγοντες των πρασίνων σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά όπου υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Περισσότερα στα επόμενα φύλλα.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Στους άντρες του Τ.Α. Αλεξάνδρειας για τον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν την κλοπή που έγινε στην έδρα της επιχείρησής μου.
Κολοθάς Θεόδωρος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Τάσου Μεντεσίδη.
Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Θέλω να αφιερώσω την νίκη της Αλεξάνδρεια στον αγώνα με την Καλλινίκη στον φίλαθλο της Αλεξάνδρειας Τάσο Μεντεσίδη που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες. Νίκος Φανάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: