Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκε στο γραφείο του το γκρουπ που συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, Νέα Γενιά σε Δράση – Νέοι Πόντιοι στην Ευρώπη», με θέμα την πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οικοδόμηση ευρωπαϊκής διαπολιτισμικής ταυτότητας κ.α.
Ο Νομάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τα πολιτισμικά, ιστορικά, θρησκευτικά και τουριστικά στοιχεία της Ημαθίας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του Νομού μας με περιοχές του εξωτερικού, αλλά και στην εξαγωγική δυναμική των αγροτικών μας προϊόντων που εκτός από οικονομικό αποτέλεσμα προσδίδουν στην Ημαθία ένα εξωστρεφή δυναμισμό που μπορεί να αξιοποιηθεί πολιτισμικά και κοινωνικά.
Τα παιδιά εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για τα όσα είδαν στην Ημαθία, για τους χώρους που επισκέφτηκαν και ευχαρίστησαν με τη σειρά τους το Νομάρχη για την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την πατρίδα των γονιών τους.
Οι εργασίες του προγράμματος ολοκληρώνονται το Σάββατο 19 Απριλίου. Την ίδια μέρα διοργανώνεται συνέντευξη τύπου στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Αστέρας» της Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: