Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΓΡ. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Καταπέλτης ήταν η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Αντιγονιδών Άννα Λαμπίρη στην συνέντευξη που έδωσε στο Ράδιο Αλεξάνδρεια. Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις που αφορούσαν στα του δήμου η κ. Λαμπίρη κατηγορήσε τον δήμαρχο για κομματισμό, τρομοκρατία εις βάρος απλήρωτων εργαζόμενων, για αναποτελεσματικότητα. Απέφυγε πάντως να επιτεθεί ευθέως στον πρώην δήμαρχο Τ. Τασιόπουλο σε σχετική ερώτηση.
Ιδού μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης:
-Ο Στεργιόπουλος μη έχοντας επιχειρήματα εναντίον μου κάνει επιθέσεις προσβλητικές σε προσωπικό επίπεδο ρίχνοντας το επίπεδο.
Και αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης εις βάρος μου παίρνει διαστάσεις όταν στην αίθουσα δεν υπάρχουν δημότες ή δημοσιογράφοι. Μετριάζει αυτή η συμπεριφορά σε αντίθετη περίπτωση.
-Πήγε εργαζόμενος στο γραφείο του δημάρχου να ζητήσει οφειλόμενα του απάντησε «αν σ΄ αρέσει αν δεν σ΄ αρέσει στο σπίτι σου». Συμπεριφορά της παλιάς δεξιάς απέναντι στους εργαζόμενους. Με την τρομοκρατία που μας πάει 50 χρόνια πίσω στην δεξιά του πελατειακού κράτους. Αυτοί είναι. Υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επι μήνες και δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους γιατί δέχονται απειλές.
-Εγώ ζήτησα από τον δήμαρχο να πει τι και σε ποιο ποσοστό έχει υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του περασμένου έτους. Η αντίδρασή του ήταν να εκνευριστεί και να απαντήσει γενικά και αόριστα ότι έχει εκτελεστεί το 90%.
-Είναι γνωστό στους μικρούς δήμους και στο δικό μας ιδιαίτερα τι και αν γίνεται έργο. Και είναι στη δύσκολη θέση να βγει και να πει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει χρήματα και θα πρέπει να βγει και να την καταγγείλει.
-Εμείς θέλουμε έναν δήμαρχο κινητικό, να βρίσκει κονδύλια να καλύπτει τις ανάγκες του δήμου. Δεν γίνεται να μην ασχολείσε επι 24ωρου βάσεως και να ασχολείται από τις 11 ως τη 1. Αυτό δεν είναι έργο αλλά πάρεργο.
Δεν πήγε ούτε στο ΥΜΑΘ να ζητήσει ενίσχυση όταν άλλοι δήμοι παίρνουν. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να συμπληρώσει τις δυο τετραετίες και να πάρει τη σύνταξη.
-Πολλές φορές ο πρόεδρος του σώματος ξεχνάει το ρόλο του και τοποθετείται στα θέματα.
-Δεν ήταν μόνο ο Τασιόπουλος συνυποψήφιος για το χρίσμα. Από τους έξι που ήταν μόνο ένας μπήκε στο ψηφοδέλτιο. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι ο Τασιόπουλος μόνο συνέβαλε στη διάσπαση των δυνάμεων του Πασόκ στο δήμο Αντιγονιδών. Αλλά, ό γέγονε γέγονε. Το Πασόκ κοιτάει μπροστά και ενωμένοι, έχοντας αντλήσει τα διδάγματα από το παρελθόν και κοιτάμε μπροστά. Τον δημότη δεν τον απασχολεί τα του Πασόκ αλλά τα προβλήματά του και τι έχουμε να πούμε εμείς γι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: