Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Αλ. Τσίπρας: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στις 11:30 σήμερα έφτασε στον εργοστασιακό χώρο της Vivartia στο Πλατύ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την βουλευτή Θεσσαλινίκης Λίτσα Αμανατίδου και αμέσως συναντήθηκε κατ΄ αρχάς με την διεύθυνση του εργοστασίου (κ. Γκαντίνα) και στη συνέχεια περιηγήθηκε στον χώρο δουλειάς. Μετά, άκουσε το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου, πήρε το ενημερωτικό υπόμνημα και στη συνέχεια δέχτηκε την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΕΒΖ (Κουζιώρτης, Μπογιατζής) που του περιέγραψαν μια ζοφερή κατάσταση για το μέλλον της εταιρίας τους.
Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ όπου τόνισε ότι ο ΣΥΝ θα είναι πάντα και δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων που πλήττονται από την ακρίβεια και διακυβεύονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, δίνοντας μάχες τόσο στη βουλή όσο και στους δρόμους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ασφαλιστικό νόμο όπου τόνισε ότι στόχος του κινήματος είναι να τον καταστήσει ανενεργό και ένα βήμα είναι η συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με μια νέα κοινωνική ενότητα, με την ενότητα των εργαζομένων, μπορούμε να αντικρούσουμε αυτήν την πολιτική» σημείωσε.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ όπου είχε συνεργασία με το σωματείο των εργαζομένων και τον πρόεδρο της εταιρίας.
Το μεσημέρι, στις 3, στη Βέροια ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και είχε ιδιαίτερη συνεργασία- συζήτηση με τους νέους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και θα προχωρήσουν στη δημιουργία της νεολαίας του ΣΥΝ στην Ημαθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: