Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Πρωτοφανής αστυνόμευση ημερίδας

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα πήρε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για την ημερίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ημαθίας. Μετά το φιάσκο στην ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπου κάτω από την μύτη της αστυνομίας μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας άδειασαν σάκους με χαλίκια στο πάνελ, η Κυριακάτικη ημερίδα της ΤΕΔΚ είχε την αστυνομική προστασία 8 αστυνομικών. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός, αστυνομικοί να φρουρούν αιρετούς της αυτοδιοίκησης.
Το ζήτημα τέθηκε στο ξεκίνημα της ημερίδας από τον πρώην δήμαρχο Αποστόλου Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη (φωτογραφία) ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Κώστα Καρέλη να τηλεφωνήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση για να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί. «Δεν νιώθω την ανάγκη να είναι φρουρούμενος» σημείωσε ο κ. Βαλαβάνης και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί πρέπει να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Η κοινωνία τους έχει ανάγκη. Αν είναι να ρίξουν κάποιοι χαλίκια καλώς να έρθουν. Και αυτή την πρακτική εμείς την ενισχύουμε. Υπάρχουν δήμαρχοι που στέλνουν τα φορτηγά τους σε παράνομες αμμοληψίες». Την θέση του κ. Βαλαβάνη, να αποχωρήσει η αστυνομία, συμφώνησαν με τοποθετήσεις τους ο δημοτικός σύμβουλος Μελίκης Πρόδρομος Θεοδωρακόπουλος, ο δήμαρχος Ανθεμίων Δημήτρης Σιδηρόπουλος και η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κώστας Καρέλης, δεν ήταν διατεθειμένος να ζητήσει κάτι τέτοιο και επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι δεν θέλει να παρέμβει στο έργο της Αστυνομίας. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου. Το γεγονός πληροφορήθηκε τυχαία και το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας ο οποίος μετέβη και αυτός στο χώρο της ημερίδας κι έκανε "καλαμπούρι" με τους αστυνομικούς. Κι όλα αυτά την στιγμή που στο Μακροχώρι διεξαγόταν αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων, έξω από το ΔΑΚ ο χώρος ήταν γεμάτος παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν υπήρχε ούτε ένας τροχονόμος.
Πηγή: http://www.pliroforiodotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: