Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ AN. ΛΑΜΠΙΡΗ: «ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ. ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»

Η ενασχόληση με την πολιτική μοιάζει με άθλημα ομαδικό και ως εκ τούτου χρειάζεται συνεργασία. Για να υπάρξει όμως συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει συλλογική συνείδηση.
Η συλλογική συνείδηση είναι το ζητούμενο στο Πασόκ Ημαθίας. Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο.
Οι πολλές υποψηφιότητες διέσπασαν τους συνέδρους και δεν έγινε το αυτονόητο: να στηρίξει όλη η Ημαθία όλες τις υποψηφιότητες της Ημαθίας. Με αποτέλεσμα, να πάει η Ημαθία στο Συνέδριο έχοντας τρία εκλεγμένα μέλη από το προηγούμενο Συνέδριο και να επιστρέψει με ένα.
Η εκλογή ενός μέλους είναι ενδεχόμενα μια προσωπική επιτυχία. Η απώλεια όμως δυο επιπλέον θέσεων που κατείχε το Πασόκ Ημαθίας στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι μια ακόμα συλλογική αποτυχία.
Μειώθηκε η αντιπροσωπευτικότητα του Νομού όπως επίσης μειώθηκε συνολικότερα η φωνή της επαρχίας σε σχέση με το κέντρο και γι αυτό δεν ευθύνεται ο αθηνοκεντρισμός αλλά η επαρχιώτικη νοοτροπία που τον συντηρεί.
Ταυτόχρονα, αναδείχτηκαν ακόμα μια φορά, οι παθογένειες και τα προβλήματα του χώρου μας.
Φαινόμενο παθογένειας είναι να τρέχει ο καθένας και η καθεμιά στο δικό του/ δικό της διάδρομο, με αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστες ατομικές επιτυχίες και καμιά συλλογική.
Το κεντρικό μήνυμα που έστειλε η κορυφή του ΠΑΣΟΚ μέσα από το 8ο συνέδριο είναι ΘΕΤΙΚΟ. Συνθλίβεται όμως μέσα στις συμπληγάδες που δημιουργούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και φτάνει στη βάση αλλοιωμένο.
Όπως είπε ο Πρόεδρος, στο Πασόκ δε μοιράζουμε θέσεις εξουσίας, μοιραζόμαστε κοινά οράματα και θέσεις δουλειάς. Δουλειά υπάρχει για όλους από οποιαδήποτε θέση. Ως υποψήφια του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ όλες και όλους τους συνέδρους της Ημαθίας που με στήριξαν και ως απελθούσα, εύχομαι στην νεοεκλεγείσα συντρόφισσα Σιδηροπούλου Χρυσάνθη καλή δύναμη και καλή δουλειά.
Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας, για να ανακάμψει χρειάζεται να αποκτήσει ξανά ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Να τεθεί και πάλι σε τροχιά συλλογικής λειτουργίας εντάσσοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου.
Μέσα από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε και τις εκλογές των νέων οργάνων που θα ακολουθήσουν.
Ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής που θα εκλεγεί, δεν να έχει μαγικό ραβδάκι για να θεραπεύσει όλες τις παθογένειες. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε, αλλάζοντας νοοτροπία και πρακτικές.

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσει τις εξυπνάδες η κ. Λαμπίρη και ας αφουγκραστεί το μήνυμα των εκλογών. Την πρώτη φορά προσπάθησε να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος και άπέτυχε. Την δεύτερη φορά επέβαλε δια του μηχανισμού την υποψηφιότητα της για δήμαρχος και πάτωσε. Τώρα απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές για το Εθνικό Συμβούλιο. Ας μην μιλήσουμε για τις μεγάλες γκάφες της στα δημοτικό συμβούλιο Αντιγονιδών που έχουν κάνει τον Στεργιόπουλο να μοιάζει με "προφέσορας. Ας κάνει στην άκρη. Φτάνει...