Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ;

Σύσκεψη με αντικείμενο τις πενθήμερες σχολικές εκδρομές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/3/2008 στη Νομαρχία με εντολή του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η Αντινομάρχης Μαρία Αλδάκου, ο Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κούτρας, Διευθυντές, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Πρόεδροι Δεκαπενταμελών επτά Λυκείων του Νομού. Εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκφράστηκε ο προβληματισμός για τις πενθήμερες σχολικές εκδρομές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν είτε σε εγχώριους είτε σε ξένους προορισμούς. Παράλληλα, μεταφέρθηκε σε όλους η παραίνεση του Νομάρχη ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των μαθητών- ιδιαίτερα στις εκδρομές εξωτερικού καθότι έχουν καταστεί ιδιαίτερα προσφιλείς τα τελευταία χρόνια, με την κατάλληλη επιλογή συνοδών και την αρτιότερη κατάρτιση του ημερήσιου προγράμματος.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς ειδική σύσκεψη με θέμα την καλύτερη οργάνωση των πενθήμερων μαθητικών εκδρομών και την καταλληλότερη επιλογή προορισμών που θα συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των εκδρομών και την καλύτερη ασφάλεια των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: