Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΒΓΗΚΑΝ "ΚΑΘΑΡΟΙ"


Χωρίς «μεγάλα» θέματα ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας εκτός αυτού που ειπώθηκε δια στόματος του αντιδημάρχου Ν. Ανεσίδη και αφορά στην μικρή συμμετοχή των νέων στον νεοσύστατο θεσμό των δημοτικών συμβουλίων νέων των οποίων οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του μήνα.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις της μειοψηφίας όπως «πότε θα μεταφερθεί η λαϊκή αγορά» που ρώτησε ο κ. Γκαβαρδίνας όσο και για την μεγάλη βλάβη που υπέστη ο αγωγός αποχέτευσης στην οδό Εθν. Αντίστασης, λίγα μέτρα μακρυά από το δημοτικό κατάστημα (είχαμε γράψει σχετικά μια εβδομάδα πριν).
Απαντώντας ο κ. Γκιόνογλου είπε ότι για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς απομένουν οι τελευταίες εργασίες στα δημοτικά καταστήματα που βρίσκονται στο χώρο, οι οποίες υπολογίζεται να τελειώσουν το αργότερο μέχρι τέλους Μαρτίου και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει εκεί πιθανότατα στις αρχές Απριλίου.
Για τη βλάβη στον αγωγό είπε ότι αυτή προέκυψε εξ αιτίας της πλημελούς κατασκευής όταν γινόταν το δίκτυο, σημειώθηκε διαρροή και τώρα στόχος της ΔΕΥΑ είναι να ρίξει το ύψος του νερού δεδομένου ότι ο αγωγός βρίσκεται σε βάθος 5,80 μέτρων!
Αντίστοιχα προβλήματα με βλάβες σε αγωγούς υπάρχουν και σε άλλα τρία ακόμα σημεία της πόλης αλλά απαιτούνται πολλά χρήματα για να γίνουν σε αντίθεση με τη βλάβη αυτή που χρειάζονται λιγότερα. Εκτίμησε δε, ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του Αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Αγ. Γεωργίου και Αμπελοτοπίων, από το χώρο όπου φυλασσόταν (σε έκταση εντός της πόλης), ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Παράσχος (το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αποφασίσει να απομακρύνει τα μηχανήματα σε περιοχή εκτός της πόλης, μετά από καταγγελίες Δημοτών) και ταυτόχρονα άφησε αιχμές κατά της διοίκησης για ελλιπής ενημέρωση, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης για τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Δημόσια Διοίκηση στη ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για το έργο αυτό.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
Απαντώντας στον κ. Παράσχο για το θέμα της μεταφοράς των μηχανημάτων ο κ. Γκιόνογλου τόνισε ότι και ο ίδιος έχει ενημερώσει τον ανάδοχο εργολάβο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα τον προειδοποίησε ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν φέρει πλέον την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παρέμβαση της Αστυνομίας. Απ' την πλευρά του πάντως ο εργολάβος σύμφωνα με τον κ. Γκιόνογλου τον ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει την μεταφορά των μηχανημάτων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί.
Για το θέμα της ενημέρωσης ο κ. Γκιόνογλου τόνισε ότι η διοίκηση ήταν και είναι διατεθειμένη ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, ενώ πρότεινε ως ιδανικότερη λύση για την καλύτερη ενημέρωση όλων και τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας στα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Τέλος για το θέμα των ελέγχων, ο κ. Γκιόνογλου τόνισε με νόημα δείχνοντας ευθέως την εφημερίδα "ο Πολίτης", ότι όποτε ελέγθηκε η ΔΕΥΑ Αλ για το έργο της αποχέτευσης δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει σκοπιμότητα που "γιγάντωσε" τους όποιους τυπικούς ελέγχους πραγματοποιήθηκαν.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
Ενημέρωση για το υπό ίδρυση Συμβούλιο Νέων στο Δήμο Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Ανεσίδης. Συγκεκριμένα όπως είπε, μέχρι τις 7 Μαρτίου έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή οι νέοι, ενώ στις 30 Μαρτίου (αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συμβουλίου νέων, που θα λειτουργήσουν σ' όλους τους Δήμους της χώρας.
Ο κ. Ανεσίδης πάντως εξέφρασε την δυσαρέσκεια για το ότι μέχρι στιγμής υπήρξε πολύ μικρή συμμετοχή των νέων σ' αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η συμμετοχή παρέμεινε μικρή παρά το γεγονός του ότι άνθρωποι του Δήμου επισκέφθηκαν μέχρι και τα σχολεία για να ενημερώσουν καλύτερα τους νέους γι' αυτό το θεσμό, παρόλα αυτά όμως η συμμετοχή παρέμεινε πολύ χαμηλή. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί περίπου 100 νέοι και ο κ. Ανεσίδης εξέφρασε την άποψη ότι εάν ο αριθμός φτάσει τους 200 τότε θα πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: