Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Μεσσηνίας και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο είχε το περασμένο Σάββατο 29/3 στην Καλαμάτα ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο Νομάρχης Ημαθίας, ο οποίος συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρο Γιανναβαρτζή, συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ ζητήματα αναφορικά με τις συνενώσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και το νέο Διοικητικό Χάρτη της χώρας, με αφορμή την προγραμματισμένη με το ίδιο αντικείμενο σύνοδο της ΕΝΑΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου στη Λάρισα. Συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των Ν.Α. (εκσυγχρονισμός, οικονομικά θέματα, περιφερειακή ανάπτυξη κ.α.), καθώς και ειδικότερα ζητήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας (Διοικητήριο, έδρα Υπερνομαρχίας Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας κ.α.).
Στη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον επίσης παρόντα στην Καλαμάτα Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία υλοποίησης της πρότασης συνεργασίας των Νομών που διασχίζει η Εγνατία Οδός και την πλήρη και πολύπλευρη αξιοποίηση του νέου αυτού σημαντικού οδικού άξονα αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του. Είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης για τη Μαρία Κάλλας.
Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Νομό Μεσσηνίας ο κ. Καραπαναγιωτίδης παραβρέθηκε επίσης στις ετήσιες εκδηλώσεις των βορειοελλαδιτών της Καλαμάτας, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των Μακεδονομάχων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: