Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ένωση Α.Π - Αλεξάνδρεια 0-1. Πήρε ρεβάνς η Αλεξάνδρεια


Δύσκολα όπως δείχνει και το τελικό 0-1 η Αλεξάνδρεια πέρασε από την έδρα του Μακροχωρίου παίρνοντας την ρεβάνς του παιχνιδιού του πρώτου γύρου όταν και ηττήθηκε με το ευρύ 0-3 μέσα στο Δημοτικό στάδιο της Αλεξάνδρειας.
Οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Αλεξιάδη ευτύχησαν πολύ νωρίς να προηγηθούν στο σκορ με κεφαλιά του Φάκκα και από κει και πέρα μέχρι και το τέλος του αγώνα αν και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο τέρμα.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι αγωνιζόμενοι με 6 βασικές ελλείψεις δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αν και θα μπορούσαν σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουν την ζημιά στους πράσινους.
Μακράν καλύτερος από την Αλεξάνδρεια ο Δούμας που αγωνιζόταν μόνος σαν την «μύγα μεσ’το γάλα» στην επίθεση των πρασίνων, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πέικος – Βαλδήρ με την σταθερότητά τους στην άμυνα και ο Ντάμτσιος που σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως παραμένει η σταθερή και κλασσική αξία στην ενδεκάδα των πρασίνων.
Φάσεις
2’. Ο Δούμας βγάζει ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, η μπάλα σκάει στο έδαφος και ο Φάκκας που φεύγει από κανονική θέση με κεφαλιά κάνει το 0-1.
15’. Ατομική προσπάθεια του Λαζαρίδη που αποφεύγει δυο αντιπάλους του, κερδίζει μια κόντρα και απέναντι από τον Χαρίση σουτάρει άτσαλα άουτ.
27’. Ο Παπαδόπουλος τροφοδοτεί τον Ματάτη που βγαίνει πίσω από την άμυνα της Αλεξάνδρειας, κατεβάζει την μπάλα, όμως καθυστερεί, με αποτέλεσμα να βρει το χρόνο η άμυνα της φιλοξενούμενης και να απομακρύνει τον κίνδυνο.
30’. Φάουλ εκτελεί ο Ντάμτσιος και ο Καφές από πολύ κοντά δεν καταφέρνει να βρει την μπάλα με το κεφάλι.
64’. Σουτ από πλάγια θέση του Καφέ και μέσα από την περιοχή στα πλαϊνά δίχτυα του νεαρού Σταματέλου.
80’. Σουτ έξω από την περιοχή του Παππά μπλοκάρει εύκολα ο Σταματέλος.
90’. Ο Κίτσας επιχειρεί ατομική ενέργεια και από κοντά και πλάγια θέση σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.
90’. Ο Δημούλτσης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Αλεξάνδρειας σε πλάγια θέση, όμως η σέντρα του, κι ενώ καραδοκούσαν ο Αράπης και ο Ματάτης, ήταν άτσαλη, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία της κας Μπουμπουρή και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών της.

ΕΝΩΣΗ: Θεοδωρίδης (46’ Σταματέλος), ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ, ΤΖΕΪΡΑΝΙΔΗΣ, Γιάννου, Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Καλούδης (46’ Δημούλτσης), Ματάτης, Αράπης, Τσακαλίδης (85’ Δούκας).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Χαρίσης, ΠΕΪΚΟΣ, Νατσούρας, Φάκας, ΒΑΛΔΗΡ, Σαλτουρίδης, ΔΟΥΜΑΣ, Καφές (74’ Λαμπριανίδης), Κιρκιλιανίδης, ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ (85’ Κίτσας), Λιάσκος (50’ Παππάς).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ 91’
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αλεξάνδρειας): «Ήταν ένα ημαθιώτικο ντέρμπι το οποίο κερδίσαμε δίκαια, αφού εκτός από το γκολ που πετύχαμε είχαμε ευκαιρίες κι αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους.»
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ (Ένωσης): «Τα προβλήματα με τους τραυματισμούς που μας παρουσιάστηκαν τα περισσότερα ήταν της τελευταίας στιγμής και όπως αποδείχτηκε δεν καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε. Παρά τις απουσίες μας όμως, νομίζω πως με βάση την εικόνα του αγώνα το σκορ μας αδικεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: