Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Eρώτηση ΚΚΕ για ΕΛΒΙΖ: ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Γεωργίας Αλέκο Κοντό και Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, αν στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η κατασκευή νέου εργοστασίου ΕΛΒΙΖ στο Πλατύ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου.
Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ λένε τα εξής:
«Στο Πλατύ Ημαθίας, τον Δεκέμβριο του 2007, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο Ε.Λ.ΒΙ.Ζ. (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών), με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών και να διακοπεί η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο δουλεύουν 100 περίπου εργαζόμενοι, παράγει 2.000 τόνους ζωοτροφών την ημέρα και καλύπτει τις περισσότερες κτηνοτρο­φικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα.
Το γεγονός ότι το εργοστάσιο δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, αν και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την πυρκαγιά, προκαλέσει την έντονη ανησυχία των 100 περίπου εργαζομένων για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν την ανεργία αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία που έχει η ΕΛ.ΒΙ.Ζ., η οποία ανήκε στις συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά λόγω της αντισυνεταιριστικής πολιτικής των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τώρα ανήκει στην Α.Τ.Ε. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια της Α.Τ.Ε. και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το μέλλον του εν λόγω εργοστασίου. Δηλαδή αν κατασκευαστεί νέο, με σύγχρονα μηχανήματα, με διασφαλισμένες τις θέσεις εργασίας των 100 εργαζομένων, ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην προμήθεια των κτηνοτρόφων με επαρκείς ποσότητες, καλής ποιότητας και φτηνές, ζωοτροφές. Ερωτώνται οι Υπουργοί:
Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η κατασκευή νέου εργοστασίου; Οι 100 περίπου εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά με όλα τα δικαιώματά τους (ασφαλιστικά κ.λ.π.) μέχρι την κατασκευή του νέου εργοστασίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: