Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Από την Δευτέρα 3 Μαρτίου πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην κεντρική οδό της Αλεξάνδρειας, την οδό Βετσοπούλου.
Στον δρόμο αυτόν χτυπά η καρδιά της οικονομίας της πόλης αφού εδώ δραστηριοποιούνται οι περισσότερες επιχειρήσεις του εμπορίου αλλά και το σύνολο των τραπεζών και των γραφείων επιστημόνων, επαγγελματιών κλπ.
Όλοι μας έχουμε βιώσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο κέντρο της Αλεξάνδρειας κατά καιρούς. Αυτό οφείλεται σε δυο λόγους κατά βάση: Πρώτον στο ότι υπάρχει φοβερή έλλειψη χώρων στάθμευσης εκατέρωθεν του δρόμου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατεί να κάνει μια ολιγόλεπτη στάση ένας επισκέπτης που θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο να διεκπεραιώσει τις δουλειές του. Συνήθως αυτός διπλοπαρκάρει και τότε αρχίζει το μαρτύριο των εποχούμενων.
Ο δεύτερος λόγος που κατά την άποψή μου προκαλεί μεγάλο πρόβλημα είναι η συστηματική και ως εκ τούτου σοβαρή επιτήρηση- αστυνόμευση που όλα αυτά τα χρόνια δεν επέτρεψε να καθιερωθεί κανένα σύστημα και καμιά απόφαση είτε της τροχαίας είτε του δήμου αναφορικά με το πότε και που παρκάρουμε κλπ.
Ώσπου, προ δεκαπενθημέρου ο δήμος Αλεξάνδρειας πήρε ομόφωνη απόφαση να αποδεχτεί την κυκλοφοριακή μελέτη και η οποία προβλέπει την καθιέρωση κάρτας στάθμευσης επί της οδού Βετσοπούλου. Αυτή η απόφαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα 3 Μαρτίου. Προβλέπει ότι όποιος θέλει να έχει το ΙΧ του έξω από το κατάστημά του θα πληρώνει 0,50€ την ώρα.
Οι κάρτες στάθμευσης θα πωλούνται από τα περίπτερα της πόλης και για κάθε κάρτα ένα μικρό ποσοστό θα εισπράττουν οι περιπτερούχοι και το υπόλοιπο θα το εισπράττει ο δήμος. Επίσης πρέπει να πούμε ότι το πρόστιμο που προβλέπει η απόφαση είναι 40€ για παρκάρισμα που δεν θα έχει καταβάλει το προβλεπόμενο αντίτιμο. Το πρόστιμο θα πληρώνεται στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου εντός δυο μηνών και αν καταβληθεί εντός δέκα ημερών τότε θα μειούται κατά 50%.
Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Ανεσίδης, το μέτρο θα εφαρμοστεί από το πρωί της 3ης Μαρτίου και θα έχει διάρκεια, δεν θα έχει διακρίσεις ώστε να εμπεδωθεί στους πολίτες η αίσθηση του δικαίου και συνεπώς να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της οδού Βετσοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: