Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Σφαγή της Αλεξάνδρειας στα Μεγ. Καλύβια απο την διαιτητή Αντωνίου Γράφει ο Τ. Ντομουχτσής



Μ. ΚΑΛΥΒΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2-1



Σκόρερς: 8’ Κεραμάς (1-0), 71’ Παπαστεριάδης (2-1 πεν.), 86’ Καφές (2-1 πεν.)
Διαιητής: Αντωνίου (Θεσπρωτίας, κακή)
Βοηθοί: Σούφης – Πέτσος (Θεσπρωτίας, κακοί)

ΚΑΛΥΒΙΑ: Ντάσκας, Κωστόπουλος, Στεφόπουλος, Αναστασίου, Σκούφας, Β. Γιαννούλας (80’ Σωτηρίου), Κεραμάς (88’ Γκαρνάρας), Γιδόπουλος, Μπαμπατσιάς, Σιώμος (61’ Γ. Γιαννούλας), Παπαστεριάδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Χαρίσης, Παπαδόπουλος, Λαμπριανίδης, Φάκας, Βαλδήρ (46’ Δούμας), Πέικος, Παππάς (72’ Μπούρας), Κιρκιλιανίδης (87’ Νοτόπουλος), Καφές, Ντάμτσιος, Λιάσκος.


Εκτός από την γηπεδούχο ομάδα η Αλεξάνδρεια την Κυριακή είχε να αντιμετωπίσει και την «εκτός τόπου και χρόνου» διαιτησία της κ. Αντωνίου από την Θεσπρωτία. Οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Αλεξιάδη γνώρισαν την ήττα με 2-1 μέσα στα Μ. Καλύβια από την τοπική ομάδα σε έναν αγώνα ο οποίος κρίθηκε και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την διαιτητική τριπλέτα της συνάντησης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα είχαν τον έλεγχό του. Στα 20 αυτά πρώτα λεπτά κατάφεραν να δημιουργήσουν 2 κραυγαλέες φάσεις μπροστά στην εστία του Χαρίση εκ των οποίων την δεύτερη στο 8ο λεπτό την οποία μετουσίωσαν σε γκολ. Από κει και πέρα η Αλεξάνδρεια όχι μόνο ισορρόπησε τον αγώνα αλλά μέχρι και την λήξη του είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο, τις φάσεις αλλά και το πάθος για να φύγει με ένα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως η διαιτητής του αγώνα κ. Αντωνίου χάνοντας τον έλεγχο του αγώνα, στο 42’ «είδε» τον Φάκκα που βρισκόταν δύο μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδος του να χρησιμοποιεί το χέρι μέσα σε αυτήν και καταλόγισε το σημείο του πέναλτι σε μία φάση όπου οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων θεώρησαν πως δόθηκε κάποιο επιθετικό φάουλ και ξεκίνησαν να παίρνουν θέση στην άμυνά τους. Το «δώρο» της Αντωνίου όμως δεν αξιοποίησε ο πολύ καλός Κεραμάς που νικήθηκε κατά κράτος στην εκτέλεση του πέναλτι από τον πορτιέρο της Αλεξάνδρειας Χαρίση.
Στο 2ο μέρος η Αλεξάνδρεια μπήκε αποφασισμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 59’ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Φάκκα να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντάσκα, να σκάει στο έδαφος και να απομακρύνεται. Μία φάση στην οποία οι ποδοσφαιριστές της Αλεξάνδρειας που βρισκόταν κοντά στην εστία διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της. Τόσο η κ. διαιτητής όσο και ο α’ βοηθός Σούφης έδειξαν να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 69’ ο επιθετικός των γηπεδούχων Γ. Γιαννούλας βρέθηκε τετ α τετ με τον Χαρίση στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας με τον έμπειρο τερματοφύλακα να πέφτει στα πόδια του αντιπάλου του και να διώχνει καθαρά την μπάλα, μία φάση στην οποία η κ. Αντωνίου από το κέντρο του γηπέδου (!) καταλόγισε και πάλι πέναλτι εις βάρος των πρασίνων αποβάλλοντας τον Χαρίση με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο έμπειρος Παπαστεριάδης έχοντας απέναντί του τον νεαρό Μπούρα. Η Αλεξάνδρεια αν και με 10 ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σωτήρια στην καταπληκτική φάση του Φάκκα στο 81’. Στο 86’ ο Ντάμτσιος από αριστερά θα μπει στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, θα πιεστεί από τον Σωτηρίου και η κ. Αντωνίου στην προσπάθειά της να φέρει ισορροπίες (;) στο παιχνίδι θα δείξει για 3η φορά το σημείο του πέναλτι στον αγώνα αυτή τη φορά υπέρ της Αλεξάνδρειας. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καφές που θα μειώσει για την Αλεξάνδρεια σε 2-1 που θα είναι και το τελικό σκορ της συνάντησης.
Γκολ και φάσεις
5’: Εξ επαφής με την εστία της Αλεξάνδρειας ο Σιώμος κάνει το σουτ και ο Χαρίσης διώχνει σε κόρνερ.
8’: Μπαμπατσιάς, Κωστόπουλος και Κεραμάς συνδυάζονται, ο τελευταίος από κοντά κάνει το σουτ και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα της Αλεξάνδρειας (1-0).
18’: Ο Λιάσκος από αριστερά περνάει δύο αντιπάλους, κάνει και την παράλληλη συρτή σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας όπου κανένας ποδοσφαιριστής των πρασίνων δεν βρίσκεται για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
23’: Ο Κιρκιλιανίδης στρώνει την μπάλα στον Βαλδήρ που από την γραμμή της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων πιάνει το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του εξουδετερωμένου Ντάσκα.
25’: Στρώσιμο της μπάλας του Καφέ στον Λιάσκο που από καλή θέση κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω.
32’: Σουτ του Παππά μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με πολύ κόσμο μπροστά του και η μπάλα φεύγει λίγο έξω.
42’: Παράβαση του Φάκκα τουλάχιστον 2 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και η κ. Αντωνίου ανακαλύπτει πέναλτι και δείχνει την λευκή βούλα. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κεραμάς αλλά ο Χαρίσης πολύ σωστά πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει.
48’: Μακρινό σουτ του Κιρκιλιανίδη και ο Ντάσκας μπλοκάρει.
59’: Ο Καφές πατάει την μπάλα στον Φάκκα που επιχειρεί το δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ντάσκα σκάει στο έδαφος και απομακρύνεται μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της Αλεξάνδρειας για πέρασμα της μπάλας από την γραμμή της εστίας.
62’: Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Καφέ στο «Γ» της εστίας του Ντάσκα που διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
69’: Τετ α τετ του Γ. Γιαννούλα με τον Χαρίση. Ο τερματοφύλακας της Αλεξάνδρειας διώχνει την μπάλα από τα πόδια του αντιπάλου του αλλά η κ. Αντωνίου εφεύρει αυτή τη φορά το πέναλτι προκαλώντας πολλές διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Αλεξάνδρειας και αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα των πρασίνων. Το πέναλτι εκτελεί ο Παπαστεριάδης και κάνει το 2-0.
73’: Φάουλ του Καφέ από πλάγια αριστερή θέση. Η μπάλα περνάει μόλις έξω από τα δοκάρια του Ντάσκα.
81’: Τετ α τετ του Φάκκα με τον Ντάσκα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
86’: Ο Ντάμτσιος από αριστερά στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων μονομαχεί με τον Σωτηρίου και η κ. Αντωνίου για τρίτη φορά λανθασμένα υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Το εκτελεί ο Καφές και μειώνει για την Αλεξάνδρεια σε 2-1.
Η διαιτητική τριπλέτα από την Θεσπρωτία Αντωνίου και οι δύο βοηθοί Σούφης και Πέτσος φάνηκαν ελάχιστοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι και έχασαν τον έλεγχό του από πολύ νωρίς. Σαφώς επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα με τις λανθασμένες αποφάσεις τους.

Μ. Αλεξιάδης: «Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι στενάχωρο για την ομάδα μας. Με βάση την απόδοσή μας σήμερα μπορούσαμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω πως αν θεωρήσουμε ότι δεν παίξαμε καλά σήμερα θα αδικήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές μου οι οποίοι μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν παθιασμένοι για τη νίκη. Το σημερινό αποτέλεσμα το καθόρισε καθαρά η διαιτησία η οποία από ένα σημείο και μετά έχασε τελείως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πρέπει να ανασυνταχθούμε για την συνέχεια γιατί τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν και σίγουρα δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφεται , για την πρόσληψη του Λεωνίδα Μπίλη στον ΠΑΟΚ;Kαι φορούσε και χθες το μπουφάν του Πιερικού. Τουλάχιστον ταίριαζαν τα χρώματα, όχι όπως τότε σε μας.