Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Δε φταίει ο λαός που το Πασόκ είναι σε ελεύθερη πτώση


Παρά το «μεγάλο» και φανταχτερό όνομα που έφεραν ως κύρια ομιλήτρια στην Νομαρχιακή Ολομέλεια στο Πασόκ δεν κατάφεραν ούτε την αίθουσα της «ΕΛΗΑΣ» να γεμίσουν ούτε να αποφύγουν την εσωστρέφεια που τους κατατρώει τα τελευταία χρόνια.
Ο λόγος για την νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας που έγινε το απόγευμα στη Βέροια και το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν το ξεκαθάρισμα παλιών αλλά όχι ξεπερασμένων λογαριασμών.
Όλοι οι ομιλητές, της Φ. Γεννηματά συμπεριλαμβανομένης, διαπίστωσαν ότι «το Πασόκ δεν τραβάει» και βέβαια δε φταίει ο λαός που του γυρίζει την πλάτη αλλά το κόμμα που δε φροντίζει να γίνει ελκυστικό, πειστικό να αποδείξει έμπρακτα ότι άλλαξε και ότι ξεπέρασε τα νοσηρά φαινόμενα που είχαν γίνει σήμα κατατεθέν ιδίως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Σημίτη.
«Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε η κ. Γεννηματά και όντως πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα. Εξήγησε ότι ο κόσμος θεωρεί συνυπεύθυνο το Πασόκ για την σημερινή κατάσταση που βιώνει και παράλληλα πιστεύει ότι δεν έχει προτάσεις που να είναι αφενός διακριτές και αφετέρου πειστικές.
Επανέλαβε μια πανθομολογούμενη διαπίστωση, ότι δηλαδή το κόμμα απομακρύνθηκε από το λαό και τα προβλήματά του, ξέχασε κατά την περίοδο που κυβερνούσε τις τάξεις που το στήριξαν, επικράτησε ο κυβερνητισμός και η αλαζονεία της εξουσίας και βέβαια έχασε το Πασόκ την ιδεολογική του πυξίδα.
Τέλος, η κ. Γεννηματά είπε ότι το στοίχημα του Πασόκ είναι να πείσει το λαό ότι αλλάζει και ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ισχύσουν τρεις προϋποθέσεις: Να υπάρξει ενότητα στελεχών και μελών. Να δημιουργηθούν εκ νέου παντού, ως το τελευταίο χωριό οργανώσεις και τέλος να αγωνιστούν όλοι για να κερδηθεί η μάχη του καφενείου.

Νωρίτερα είχε κάνει μια μικρή τοποθέτηση ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας Δ. Σπινθηρόπουλος που και αυτός διαπίστωσε ότι υπάρχει εσωστρέφεια, αναφέρθηκε στα τραύματα που προκάλεσε η εκλογή προέδρου στις 11/11/07 και είπε ότι η αντιπαράθεση υπάρχει και στη βάση. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ορισμένα στοιχεία ενόψει του συνεδρίου. Είπε ότι έχουν πιστοποιηθεί 13 χιλιάδες μέλη από τα 17 χιλιάδες που είναι εγγεγραμμένα, θα πάνε 63 αντιπρόσωποι στο συνέδριο εκ των οποίων το 40% θα είναι με ποσόστωση γυναίκες.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών και στελεχών. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΑΣ Βέροιας Χρ. Αραφαηλίδη λέγοντας ότι αν και Πασόκ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο φορέα επι ένα επτάμηνο και μάλιστα έχει τοποθετηθεί και μέλος της ΝΟΕΣ. Ζήτησε να ισχύσει η διαδικασία της αυτοκάθαρσης και να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες.

Ένας Βεροιώτης αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία με τον γιο του στις πρόσφατες εκλογές: «Μπαμπά, δεν θα ψηφίσω Πασόκ, δεν θέλω να βγει» του είπε το παιδί του και εξήγησε: «αν βγει, θα καθίσει έξι μήνες στην κυβέρνηση και θα πέσει αλλά δε θα σηκωθεί ποτέ πια»… Και δεν ψήφισε ο γιος του όπως και πολλοί άλλοι.

Ο Χ. Καφτεράνης είπε ότι αν ένας άνθρωπος έχει πυρετό δε φταίει το θερμόμετρο και συνεπώς αν πέφτει το Πασόκ δε φταίει ο λαός. Φταίει το Πασόκ κα θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να γίνει ελκυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: