Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Ανακοίνωση για την διαμαρτυρία στην ενημερωτική εκδήλωση της περιφέρειας εξέδωσε και η Οικολογική Ομάδα Βέροιας στην οποία αναφέρει:
«Σήμερα (σ.σ: χτες) η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, καταθέτει με αυτόν τον τρόπο, την οργή της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα κανένας νόμιμος τρόπος διεκδίκησης της νομιμότητας. Δηλαδή, να σταματήσει ο πλουτισμός λίγων σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Παντού στη χώρα μας, μικρά και μεγάλα ποτάμια, είναι θύματα ιδιωτικών συμφερόντων και της ανύπαρκτης διοίκησης. Κραυγαλέο παράδειγμα συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας ο Αλιάκμονας. Μετά από συνεχείς καταγγελίες σε πλήθος υπηρεσιών, στην Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, συνεχίζεται χυδαία η ολοσχερής καταστροφή του. Χιλιάδες στρέμματα, καίγονται, καταπατώνται και ακολουθούν οι πλήρως ασύδοτοι και παράνομοι εργολάβοι-αμμολήπτες, μεταξύ αυτών και Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνεργάτες Δημάρχων. Οι Κεντρικές, οι Περιφερειακές, οι τοπικές υπηρεσίες και οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, συγκαλύπτουν συνειδητά και πλήρως αυτό το συνεχές έγκλημα. Μια μικρή ομάδα πολιτικών, οικονομικών και Διοικητικών Συμφερόντων, αποδεικνύεται ισχυρότερη από την έννομη τάξη και τους κανόνες της πολιτείας. Αυτοί που θα έπρεπε να απολογούνται για την Διοικητική ανεπάρκεια, με θράσος μιλούν για αειφορική ανάπτυξη. Σε καιρούς με έντονα πλέον τα προβλήματα από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε, με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος. Η απαράδεκτη και υβριστική τακτική προσώπων και υπηρεσιών, θα σταματήσει τώρα. Η Διοίκηση είναι το μεγαλύτερο Περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Οι επτά ακτιβιστές που συνελήφθησαν είναι οι: Ασλάνογλου Αλέξανδρος , Ασλάνογλου Νίκος, Βολιώτης Κώστας, Ζούπης Κώστας, Καλλιαμπέτσος Γιώργος, Κατσιμάνης Δημήτρης, Λημνιός Στέλιος». Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: