Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΑΥΡΙΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΟΤΡΑ- ΝΟΜΑΡΧΗ- ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας πραγματοποιεί στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, παρουσία του Γ.Γ. κ. Τσιότρα. Θα συμμετάσχουν οι 12 Δήμοι και η Δ.Ε. της ΤΕΔΚ Ημαθίας, εκπρόσωποι φορέων του Νομού και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2007-2013 συμμετείχε σε όλες τις σχετικές συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο πενθήμερο. Ειδικότερα, στην Καστοριά με την παρουσία του Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρου Γιανναβαρτζή και στελεχών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, αλλά και στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε δύο συσκέψεις με αντικείμενο το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ και την οργανωτική ετοιμότητα της νέας προγραμματικής περιόδου, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της αρμόδιας κοινοτικής Επιτρόπου Ντανούτας Χούμπνερ. Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ από πλευράς Ημαθίας (νέα δεδομένα, εξειδίκευση προγράμματος, κριτήρια επιλογής κ.α.) ήταν το αντικείμενο συνεργασίας που είχε ο Νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη.
Σύμφωνα με τα λεχθέντα στις προαναφερόμενες συσκέψεις, το γενικό πλαίσιο δράσης για το ΕΣΠΑ επικεντρώνει τις δράσεις του στην αύξηση των δαπανών στον τομέα της έρευνας, στην προώθηση δράσεων διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και προστασίας της βιοποικιλότητας, στις επενδύσεις στην καινοτομία, την παιδεία, την τεχνολογία της πληροφορικής, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: