Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων μέχρι 3.000 ευρώ (αναλόγως με το ύψος των ζημιών) και τη χορήγηση άτοκου δανείου δεκαετούς διάρκειας 1.000 ευρώ ανά στρέμμα θα ζητήσει με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρό ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης. Το μέτρο αυτό θα ζητηθεί για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την ανεμοθύελλα της 28ης Ιανουαρίου 2008 στο Δήμο Δοβρά και σε άλλες περιοχές του Νομού, προκειμένου να καλύψει τα καλλιεργητικά τους έξοδα λόγω της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου.
Το αίτημα θα υποστηριχθεί από το Νομάρχη σε επίσκεψή του στον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αύριο Τετάρτη, καθώς και από τους Βουλευτές του Νομού με τους οποίους ο Νομάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Νομάρχη παρουσία του Βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη, του Αντινομάρχη κ. Σούρλα, του Δημάρχου Δοβρά κ. Τσιούντα, του Προϊσταμένου του ΕΛΓΑ κ. Γεωργάκη, του Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας κ. Γιανναβαρτζή και του Αναπληρωτή Διευθυντή Γεωργίας κ. Σεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: