Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΡΙΑ ΛΙΝΑ ΤΟΝΙΑ

Σε μια άρτια εκδήλωση του ομίλου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα βραβεύτηκε η νεαρή συνθέτρια Λίνα Τόνια. Την προλόγισε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Κουτζιαμπασόπουλος, ο οποίος είπε:
«Η προσέγγιση στη λόγια (κλασσική) μουσική σήμερα σύγχρονη, δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα είναι και αναγκαία. Δεν αφορά μόνο τον ενήλικα αλλά και τον ανήλικα. Δεν αφορά μόνο τους εύπορους αλλά όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η μύηση σε εποχές , σε είδη, σε δημιουργούς, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδος, σε μουσικά είδη που γεννήθηκαν από έναν διαφορετικό πολιτισμό, που ριζώθηκαν ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, προσφέρει πάνω από όλα μουσική συνείδηση στο σύγχρονο άνθρωπο. Για την σύγχρονη καλλιέργεια της ψυχής!.
Το πρώτο βραβείο του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης ανήκει σε φοιτήτρια του ΑΠΘ.
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ πρόσφατα απέκτησε ακόμη έναν λόγο που το κάνει περήφανο: Μια φοιτήτριά του συμμετείχε στον Διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, η Ένωση Ρώσων Συνθετών και η Ακαδημία Τσαΐκόφσκι, κατάφερε να φτάσει στον τελικό της κατηγορίας «Κουαρτέτο εγχόρδων» και τελικά να αποσπάσει το πρώτο βραβείο. Όταν εκτός από εσένα υπάρχουν άλλες 145 συμμετοχές από 39 χώρες, στον τελικό είσαι η μόνη ελληνική συμμετοχή και τελικά παίρνεις το βραβείο τη στιγμή που συναγωνίζεσαι έναν Ρώσο στην έδρα του, έχεις κάθε λόγο να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου! Η Λίνα Τόνια, αν και είναι Low Profile τύπος δεν κρύβει τη χαρά αλλά και την έκπληξή της για την τόσο σημαντική διάκριση: «Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν έμπαινα στο internet για να δω αν βγήκαν τα αποτελέσματα. Όταν στη συνέχεια πέρασα στον τελικό, πάλι θεωρούσα ακατόρθωτη μια νίκη και αυτό εξ αιτίας του Ρώσου συναγωνιζόμενου. Σκέφθηκα πως είναι δυνατόν να μην δώσουν το βραβείο σε εκείνον, τη στιγμή που ο διαγωνισμός διοργανώνεται στη Μόσχα». Και όμως το πήρε και μάλιστα απέσπασε πάρα πολύ καλές κριτικές από την αυστηρή ρωσική επιτροπή.
Θυμάται ότι με δυσκολία κατάλαβε ότι ανήκει σε εκείνη το πρώτο βραβείο – η όλη διοργάνωση διεξήχθη στα ρωσικά- οπότε η Λίνα άκουσε μόνο το όνομά της και σηκώθηκε!
Για την ίδια, ήταν βαθειά ικανοποίηση αυτό το βραβείο, για τη χώρα και την πόλη της Αλεξάνδρειας μεγάλη τιμή, για εμάς τους ροταριανούς περηφάνια και συγχρόνως ανείπωτη χαρά, αφού μέλος της κοινωνίας μας ,επιτυγχάνει υψηλού βαθμού διεθνή διάκριση».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: O Δήμαρχος Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Υπ/της Α.Τ. Αλεξάνδρειας Σιδηρόπουλος Ευθύμιος, Πρόεδροι των Ομίλων Θες/νίκης ρ. Διαμαντής Κελλαρτζής με μέλη του Ομίλου του, ΚΟΖΑΝΗΣ ρ. Ευγένιος Πακαλίδης με μέλη του ομίλου του, ο υ.ι. ΑΝΑΤΟΛΙΑ ρ Καρνούτσος Κων/νος με μέλη του Ομίλου του. Οι Ροταριανοί τ. Δ/τές Γιώργος Βασιλικιώτης , Βασίλης Ιατρόπουλος, Γιώργος Σολεμετζίδης, η Ροτριανή Προπρόεδρος του Inner Will Κα Ιατροπούλου Βιβή, οι κύριοι των μέσων ενημέρωσης, Ροταριανοί συνάδελφοι από Βέροια και αρκετοί συμπολίτες μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: