Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Έπεσαν οι υπογραφές για Ευρυζωνικό Δίκτυο στην Αλεξάνδρεια

Υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας (18/02) από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ELECNET Α.Ε. Θ.Σμυρλόγλου και Βασ. Κλακάλα η σύμβαση του έργου «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου Αλεξάνδρειας». Ο προϋπολογισμός του έργου που υλοποιείται από το Δήμο Αλεξάνδρειας είναι 441.421,75 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ε.Ε. Με το έργο θα γίνει κατασκευή-τοποθέτηση υπογείου δικτύου οπτικών ινών, με το οποίο θα συνδεθούν 26 κτίρια δημοσίων φορέων κοινής ωφέλειας (Δήμος, Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστική κλπ.) και υπηρεσίες εκπαίδευσης, πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας κλπ. (Σχολεία, Λύκεια, Μουσεία κλπ.). Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet), αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών μεταφοράς δεδομένων και εικόνας κλπ. Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. Βασ. Μιχαλακάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Κουτλής Θωμάς. Ο Δήμαρχος με δήλωσή του, χαρακτήρισε το έργο «μεγάλο και σταθμό στην αναπτυξιακή πορεία της Αλεξάνδρειας, γιατί θέτει την πόλη στην πρώτη ταχύτητα των εξελίξεων της ψηφιακής τεχνολογίας στον 21ο αιώνα».
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, θα διοργανώσει στο επόμενο διάστημα ενημερωτική εκδήλωση, με σκοπό την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των φορέων, των συλλόγων και των πολιτών για τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Ευρυζωνικό Δίκτυο Οπτικών Ινών, αλλά και για τη διαδικασία κατασκευής του έργου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yπαρχουν εκτός της πυροσβεστικής
και άλλες υπηρεσίες στο χώρο αυτό
όπως ΕΚΑΒ-Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΟ,που θα ήταν καλό να έχουν κάλυψη και αυτές.
Το ΕΚΑΒ για παράδειγμα ως υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας και επειδή υπάρχει άμεση συνεργασία με τη πυρ/τικη και το Κεν.Υγειας θα πρέπει να συμπεριληφθεί στους τομείς κάλυψης του Δυκτιου.Αλλωστε είναι μια υπηρεσία που στηρίζεται άμεσα στην πληροφόρηση όσο αναφορά την λειτουργία της,αλλα και την ενημέρωση των υπαλλήλων για εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις εργασιών που αφορούν την προνοσοκομιακη ιατρική.
Επίσης θα πρέπει να λάβουν υπόψη πως το μέλλον του χώρου μας ανήκει η τηλεϊατρική η οποία βασίζεται στη μεταφορά δεδομένων μέσω του Διαδικτιου.