Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΓΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΝΗΣΕΛΙΟΥ

Επίσκεψη στο Νησέλι και ειδικότερα στο χώρο απόθεσης απορριμμάτων (σκουπιδότοπο) έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας το απόγευμα του Σαββάτου συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος στην Αλεξάνδρεια.
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, καθηγητής ΑΠΘ χημικός, διαπίστωσε δια ζώσης το πρόβλημα, ζήτησε πληροφορίες από τους παριστάμενους και στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις.
«Η διαχείριση των απορριμμάτων», είπε ο κ. Ζιώγας, «σε όλη τη χώρα γίνεται με προκλητικό τρόπο, επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Υπάρχουν στην επικράτεια τρεις χιλιάδες χωματερές εκ των οποίων οι χίλιες είναι ανενεργές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνες.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την χωματερή που είναι δίπλα σας αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες είναι αυτά τα στοιχεία που εκλύονται με την πάροδο του χρόνου. Εκτός των διοξινών που είναι απολύτως επικίνδυνες και εκλύονται όταν καίγονται τα απορρίμματα υπάρχουν μια σειρά άκρως επικίνδυνων ουσιών όπως οργανικά οξέα, βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το χρώμιο κλπ. Όλα αυτά λειτουργούν και επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό σωρευτικά και απειλείται η δημόσια υγεία.
Η λύση είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων που θα τα διαχειρίζεται με επιστημονικό και ολοκληρωμένο τρόπο».
«Ωστόσο», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «και να λειτουργήσει η μονάδα αυτή ο κίνδυνος από την χωματερή που υφίσταται σήμερα θα συνεχίσει να υπάρχει και εδώ ακριβώς θα πρέπει να αναλάβουνε τις ευθύνες τους οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και η πολιτεία ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος αυτός».
Ο Γ. Ζιώγας κλείνοντας τόνισε ότι για να προωθηθεί η λύση του προβλήματος θα πρέπει να εκδηλωθεί μαζική αντίδραση εκ μέρους των πολιτών. «Μόνο αυτή την αντίδραση, την κινητοποιήσει του λαού φοβάται η εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Τέλος, σύστησε στους κατοίκους του Νησελίου αλλά και γενικότερα να πάρουν προληπτικά μέτρα όπως να κάνουν περιοδικά αναλύσεις του νερού που πίνουν ώστε να διαπιστώσουν αν είναι επιβαρυμένο αλλά και τις τροφές που τρώνε όπως φρούτα που καλλιεργούνται στη γύρω περιοχή.
Από την πλευρά του ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι την Τρίτη θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και προς το αρμόδιο υπουργείο και θα ρωτάει να μάθει πότε και με ποιόν τρόπο θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. «Εμείς θα είμαστε συνεχώς κοντά σας» είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: