Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ν. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Ήρθε- Άκουσε- Έφυγε

Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός. Ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης απουσίαζε λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων στην Αθήνα, ωστόσο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Τον κ. Κατσαρό υποδέχθηκαν οι τέσσερις Αντινομάρχες κ. Ισαακίδης, Καπετανόπουλος, Σούρλας και Αλδάκου, καθώς και ο Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας κ. Γιανναβαρτζής. Παρόντες επίσης ήταν οι Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των Δημάρχων του Νομού Ημαθίας, καθώς και το μέλος του δ.σ. του ΕΛΓΑ κ. Δεληγιαννίδης.
Ο κ. Κατσαρός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ημαθία είναι δεύτερος μετά την Πέλλα Νομός σε ενισχύσεις με 48 εκατ. ευρώ το 2007. Τόνισε την επάνδρωση του υποκαταστήματος Βέροιας με 120 γεωπόνους, αλλά και την προσπάθεια για δίκαιες και αντικειμενικές εκτιμήσεις από τον Οργανισμό. Απάντησε σε όσα ζητήματα τέθηκαν από την πλευρά των Δημάρχων (βελτιστοποίηση μηχανοργάνωσης, αύξηση καλύψεων ζωικού κεφαλαίου κ.α.), ενώ από πολλούς δέχθηκε εύσημα για την ελαχιστοποίηση των παραπόνων προς τον ΕΛΓΑ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. «Είμαστε γενναιόδωροι στις αποζημιώσεις, αλλά αυστηροί τηρητές του κανονισμού», τόνισε ο κ. Κατσαρός.
Τέλος, συζητήθηκε η θετική ανταπόκριση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Δοβρά στην ανέγερση του νέου Καταστήματος του ΕΛΓΑ σε οικόπεδο του Δ.Δ. Πατρίδας, για το οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να κατασκευάσει μόλις εγκριθεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: