Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ομόφωνα αποδεκτό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Αποφάσεις για μονοδρομήσεις



Ομόφωνα αποδεκτό έγινε από το δημοτικό συμβούλιο το πρώτο τμήμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τους μελετητές στην συνεδρίαση του συμβουλίου. Επίσης, το σώμα αποφάσισε να προχωρήσουν ορισμένες κυκλοφοριακές αλλαγές και πιο συγκεκριμένα μονοδρομήσεις τμημάτων οδών ώστε να μειωθεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δέχεται η πόλη.
Ενοχλείται η γειτονιά της Τραπεζούντος
Ο Δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Μοσχόπουλος έθεσε ένα θέμα υπόψιν της διοίκησης του δήμου και το οποίο αφορά στην όχληση που δέχεται μια συγκεκριμένη περιοχή από το εργοτάξιο που έχει στηθεί στο χώρο των παλιών εκκοκκιστηρίων. Όπως ειπε ο σύμβουλος, τα μηχανήματα εκπέμπουν θόρυβο και αναστατώνουν τη ζωή των περιοίκων. Επίσης έχουν γεμίσει με λάσπες και χαλίκια τους δρόμους της γειτονιάς.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος έδωσε άδεια στον εργολάβο- κατασκευαστή της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης που αυτό το διάστημα γίνεται στην Αλεξάνδρεια να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο σημείο.
Τόνισε δε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή διότι γίνεται ένα μεγάλο έργο στην πόλη ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.
ΧΥΤΑ
Ερώτηση δέχτηκε ο δήμαρχος σχετικά με την πορεία και την τύχη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που πήρε απόφαση να κατασκευάσει ο ΕΣΔΑ αλλά εντελώς ξαφνικά προέκυψε η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.
Ο Μπ. Γκιόνογλου απαντώντας ως μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΑ ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος ζήτησε την άποψη του ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο και υπήρξε η διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι το έργο θα προχωρήσει. Γι αυτό όπως είπε, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Απορριμμάτων θα προχωρήσει σε μια “αίτηση θεραπείας”, προς το ΚΑΣ, ζητώντας να υπάρξει νέα απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που να είναι θετική ως προς την δημοπράτηση του μεγάλου αυτού έργου.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από τους μελετητές ειπώθηκε ότι αυτή είναι η προκαταρκτική πρόταση και η οποία αφορά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Το ΓΠΣ σε τρεις κατηγορίες. Στις περιοχές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, στις περιοχές ανάπτυξης του δευτερογενούς τομέα (Βιοτεχνικές περιοχές) και στις περιοχές ανάπτυξης ειδικής προστασίας.
Αξιοσημείωτο είναι η πρόβλεψη ότι τα δημοτικά κοιμητήρια προβλέπεται να συμπτυχθούν σε ένα και ως χώρος επιλέγεται να γίνουν στην Καψόχωρα.
Το πρώτο στάδιο της μελέτης ολοκληρώθηκε και όπως είπε ο δήμαρχος θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο όπου θα συμπεριληφθούν μέσα σε τέσσερις μήνες, όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις από φορείς και δημοτικούς συμβούλους.
Μονοδρομήσεις και διαχείριση της κυκλοφορίας
Το δεύτερο σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ολοκληρωμένο σχέδιο στάθμευσης και μέτρα αναβάθμισης του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοσίων συγκοινωνιών στον Δήμο Αλεξάνδρειας καθώς και της διαχείρισης της κυκλοφορίας με μέτρα βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο κ. Ανεσίδης (φωτ. δεξιά) ο οποίος ανέλυσε όλες τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τις πιο κύριες να περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις των οδών Βιζυηνού, Θεμιστοκλή Σοφούλη και Αλ. Παπάγου. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τον κ. Απατσίδη να το καταψηφίζει χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ανεπαρκή.
Παράταση για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου
Στα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση για την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου Δήμου Αλεξάνδρειας”, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, όπως και η έγκριση μελέτης “Τοπογραφική μελέτη για τα μυστικά του βάλτου -τουριστική αξιοποίηση παλιάς κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα” και το αίτημα προς Κ.Ε.Δ. παραχώρησης στον Δήμο Αλεξάνδρειας τμήματος Δημοσίου Κτήματος ,με σκοπό την κατασκευή του έργου “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ τουριστική αξιοποίηση παλαιάς κοίτης ποταμού Αλιάκμονα”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To θέμα είναι να μην μείνουν στους τρεις δρόμουσ που αναφέρεστε, αλλά σ΄όλους. Να υπάρξουν παρκόμετρα στη Βετσοπούλου, να φτιάξουν ένα πάρκινγκ για νταλίκες και λεωφορεία κλπ.Ας τελειώνουμε μ'αυτό το μπάχαλο επιτέλους.