Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Κόντης για το 8ο Συνέδριο

Τέσσερα χρόνια μετά την στρατηγική ήτα του ΠΑΣΟΚ το 2004 , μπορούμε πλέον να πούμε και να υποστηρίξουμε με βεβαιότητα, ότι σαν χώρα ποτέ δεν είχαμε μια παρόμοια αποδιοργάνωση και σε τέτοιο βαθμό υποβάθμιση των θεσμών, ποτέ δεν είχαμε τέτοια απαξίωση της πολιτικής και γενικά του πολιτικού λόγου, του δημόσιου λόγου.
Είναι μια κατάσταση που σε κάθε δημοσκόπηση γίνετε εμφανής, και μέσα από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται και η απαισιοδοξία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα με την πτώση των δυο μεγάλων κομμάτων .
Και βέβαια η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΝΔ είναι σαφώς ερμηνεύσιμη.
Ταυτόχρονα όμως μέσα από τις δημοσκοπήσεις αυτές καταρρίπτεται πλήρως και η θεωρία του ώριμου φρούτου βλέποντας να διολισθαίνει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ από ότι η ΝΔ. Χωρίς έστω και κάποιο οριακό πολιτικό όφελος για το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις.
Το συνέδριο αυτό σύντροφοι είναι κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας για την πορεία και για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική ηγεμονία στο εσωτερικό του κινήματος δεν επιτυγχάνετε με διοικητικά μέτρα και ότι η πολιτική κυριαρχία στην κοινωνία απαιτεί και επιτυγχάνετε μέσα από μια πολιτική πειστική εναλλακτική πολιτική πρόταση – λύση.
Και όταν λέμε εναλλακτική λύση εννοούμε σε τι;
Η εναλλακτική λύση δεν αποτελεί βέβαια το να αντικαταστήσουμε ένα πολιτικό προσωπικό από ένα άλλο, αλλά σαφώς κάτι πιο βαθύ.
Εναλλακτική λύση, είναι να προτείνουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης για την χώρα μας και ένα σύστημα πολιτικών ιδεών που θα μπορεί να πείσει τους Έλληνες.
Εναλλακτική λύση, είναι μια πρόταση για το αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας, για το που θέλουμε να πάμε την χώρα, με πιο τρόπο θα φτάσουμε εκεί, και βέβαια μια πρόταση για το μοντέλο διακυβέρνησης μια πρόταση για το κυρίαρχο σύστημα πολιτικών ιδεών.
Το συνέδριο αυτό είναι κρίσιμο για την πορεία μας.
Γιατί στα όργανα που θα εκλεγούν θα πρέπει να εκπροσωπείτε όλο το ΠΑΣΟΚ και βέβαια να εκπροσωπείτε όχι με την λογική της συνομοσπονδίας, αλλά με την πολιτική λογική, όχι δηλαδή σαν μια απλή απεικόνιση στείρων συσχετισμών αλλά σαν μια αντανάκλαση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων που μέσα από την σύνθεση θα δώσει και θα διαμορφώσει την εναλλακτική προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: