Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Έχασε με 6-1!!!

Στο ηλιόλουστο αλλά παγωμένο γήπεδο της Κοζάνης η Αλεξάνδρεια ναυάγησε με το ευρύ 6-1 από την γηπεδούχο ομάδα. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα εκτός από το κρύο που επικρατούσε (-3 βαθμούς), φυσούσε και παγωμένος αέρας ο οποίος δυσκόλευε το έργο των πάντων.
Το φιλμ του αγώνα
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πολύ νωρίς (4ο λεπτό) βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Η Αλεξάνδρεια πολύ γρήγορα ισορρόπησε τον αγώνα και πήρε τα ηνία του και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρά τις όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από την πίεση των ποδοσφαιριστών του Μιχάλη Αλεξιάδη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που από ακόμα μία στημένη φάση κατάφεραν να πετύχουν και 2ο τέρμα σε ισάριθμες ευκαιρίες στο 21ο λεπτό. Η Αλεξάνδρεια δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει, με την πίεση αυτή να αποφέρει καρπούς στο 31ο λεπτό όταν και το σκορ μειώθηκε σε 2-1. Διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων η Αλεξάνδρεια θα δεχτεί και πάλι ένα γκολ στο 38’ και το ημίχρονο θα κλείσει εκεί.
Στο 2ο ημίχρονο η φάση που επηρέασε σίγουρα την έκβαση του αγώνα ήταν η αποβολή του Βαλδήρ με 2η κίτρινη κάρτα για ένα χέρι που θα δει μόνο ο διαιτητής της συνάντησης. Μία φάση από την οποία οι γηπεδούχοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα πετύχουν και το 4ο τέρμα τους. Από κει και πέρα 2 ακόμα γκολ στο 58’ και στο 60’ με την αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων ουσιαστικά θα καθαρίσουν το παιχνίδι δίνοντας στην Κοζάνη μία νίκη θριάμβου.
Γκολ και φάσεις
4’: Μακρινό φάουλ για τους γηπεδούχους με τον Μαρκόπουλο, ο Μπούρας αποκρούει σθεναρά, η μπάλα φτάνει στον Ν. Ζηνόβιο που με γυριστό ψύχραιμο πλασέ θα ανοίξει το σκορ για την Κοζάνη (1-0)
13’: Αντεπίθεση της Αλεξάνδρειας με τον Ντάμτσιο που θα βρει στην δεξιά πλευρά τον Καφέ, εκείνος θα πιάσει το δυνατό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στα εξωτερικά δίχτυα της εστίας του Μπερμπερίδη.
17’: Ο Ντάμτσιος κλέβει την μπάλα από Ζυμάρα, βρίσκει αριστερά τον Καφέ που θα κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ με φάλτσα αλλά ο Μπερμπερίδης με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει.
21’: Κόρνερ για την Κοζάνη από αριστερά, η μπάλα καταλήγει στο 2ο δοκάρι στον ξεμαρκάριστο Γ. Παπαδόπουλο που από κοντά την στέλνει στα δίχτυα του Μπούρα (2-0).
24’: Άψογος συνδυασμός του Καφέ με τον Ντάμτσιο, ο 2ος κάνει το συρτό σουτ από την δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων και η μπάλα φεύγει μόλις έξω (κλασσική).
26’: Ξαφνικό δυνατό σουτ του Αναστασιάδη από μακριά και ο Μπούρας με εντυπωσιακή εκτίναξη διώχνει σε κόρνερ.
31’: Μακρινό φάουλ για την Αλεξάνδρεια με εκτελεστή τον Λαμπριανίδη και η μπάλα στα δίχτυα της Κοζάνης. (2-1)
33’: Αντεπίθεση της Αλεξάνδρειας. Αποδέκτης της μπάλας ο προωθημένος Πέικος από αριστερά μόνος με την αντίπαλη εστία, καθυστερεί ελάχιστα ωστόσο αρκετά ώστε το σουτ που θα κάνει να αποκρουστεί από σώματα αντιπάλων αμυντικών.
39’: Αντεπίθεση των γηπεδούχων από αριστερά, ο Τσαλίδης κάνει τη σέντρα και ο Μαρκόπουλος πιο ψηλά από όλους φτάνει στην κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Αλεξάνδρειας (3-1).
49’: Ο Ν. Ζηνόβιος ανενόχλητος από δεξιά μόνος με τον Μπούρα κάνει το δυνατό σουτ και ο νεαρός τερματοφύλακας της Αλεξάνδρειας διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
52’: Αποβάλλεται ο Βαλδήρ για χέρι (;) στο δεξί αμυντικό άκρο της άμυνας της Αλεξάνδρειας. Μία φάση που προκάλεσε έντονες αλλά δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο της Αλεξάνδρειας. Την εκτέλεση της παράβασης θα αναλάβει ο Αναστασιάδης που περίτεχνα θα στείλει την μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπούρα και στη συνέχεια στα δίχτυα (4-1).
56’: Αντεπίθεση των γηπεδούχων από δεξιά, ο Γ. Παπαδόπουλος βγαίνει τετ α τετ με τον Μπούρα αλλά ο πορτιέρο της Αλεξάνδρειας αποκρούει σωτήρια.
58’: Ατομική ενέργεια του Ν. Ζηνόβιου που υπό πίεση θα σταθεί όρθιος, θα μπει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας, θα κάνει και το σουτ και θα πετύχει το 5ο γκολ της ομάδος του (5-1).
60’: Ο Τσαλίδης από αριστερά κάνει το δυνατό σουτ και πετυχαίνει το τελικό 6-1.
82’: Τελευταία φάση του αγώνα με τον Γιορετσίδη να κάνει τη σέντρα από δεξιά, τον Μελισσινό να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και την μπάλα να περάνει ελάχιστα έξω από την εστία της Αλεξάνδρειας.
Μέτριος ο διαιτητής του αγώνα Νεοφυτιάδης από την Ήπειρο που κατάφερε να αφήσει παραπονούμενες και τις δύο ομάδες και σαφώς επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα με την λανθασμένη αποβολή του Βαλδήρ. Οι βοηθοί Μάντζιος και Σταματελόπουλος από τον ίδιο σύνδεσμο δεν είχαν προβλήματα.

ΚΟΖΑΝΗ: Μπερμπερίδης, Δρούλιας (65’ Γιορετσίδης), Ζυμάρας (70’ Μάτουλας), ΚΛΑΖΟΓΛΟΥ, Γιαπιτζής, Χ. Καραγεώργος, Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΛΙΔΗΣ, Ν. ΖΗΝΟΒΙΟΣ (65’ Μελισσινός), Αναστασιάδης, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Μπούρας, Παπαδόπουλος (76’ Νοτόπουλος), ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ, Φάκκας, Βαλδήρ, Πέικος, Λιάσκος, Παππάς (70’ Σαλτουρίδης), Καφές (70’ Κίτσας), ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ, Δούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: