Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Ο ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ- ΣΧΟΙΝΑ- ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι της Αλεξάνδρειας που τους συνδέει το εθνικοτοπικό στοιχείο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ή καλύτερα να αναβιώσουν τον γάμο που γίνονταν δεκαετίες πριν στην περιοχή του Ρουμλουκιού. Ο πολιτιστικός σύλλογος του Σχοινά, του Νεοχωρίου και της Καψόχωρας ανέλαβαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα και είναι βέβαιοι ότι θα δώσουν στον κόσμο ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.
Εκατόν είκοσι άτομα δουλεύουν αυτό το διάστημα και υπολογίζεται ότι στις 2 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, θα παρουσιάσουν μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη. Ήδη κατασκευάζονται τα σκηνικά (παλιό σπίτι εποχής, εκκλησία κλπ) και γίνονται πρόβες ώστε όλα να είναι έτοιμα.
Κινητήριος μοχλός αυτής της προσπάθειας ο γνωστός χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών κ. Σαμαράς. Αυτός εξ΄ άλλου έκανε τη σχετική πρόταση προς το δήμο και στον αρμόδιο πρόεδρο του ΠΠΚΑ Π. Μεσαλά ο οποίος και αποδέχτηκε αμέσως μπαίνοντας ο φορέας ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: