Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας διαδήλωσαν σήμερα: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Στους δρόμους βγήκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας θέλοντας να αναδείξουν και να πιέσουν με τον τρόπο τους ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες που γίνονται στο σχολικό κτήριο αφού παρατηρείται μια αργοπορία άνευ προηγουμένου.
Ως γνωστόν η πολιτεία αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες απομάκρυνσης απο τα σχολικά διδακτήρια ανα την επικράτεια τμημάτων που περιείχαν αμίαντο.
Στο 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας το δάπεδο ήταν απο αμιαντοπλακίδια και κρίθηκε οτι έπρεπε να ξηλωθούν.
Παράλληλα αποφασίστηκε και η συνολικότερη ανακατασκευή του κτηρίου δεδομένου οτι δεν επαρκούσαν οι αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών. Συνεπώς, το συνολικό έργο δημοπρατήθηκε ξεχωριστά και έκτοται έχει μπλοκάρει αφού μεταξύ τους οι εργολάβοι άρχισαν έναν χορό ενστάσεων με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμη τίποτα.
Χρηματοδότης του έργου ειναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας.
Οι μαθητές διαδήλωσαν απο το σχολείο τους που προσωρινά ειναι το ΤΕΕ της Αλεξάνδρειας και δια μέσω της οδού Βετσοπούλου πήγαν στο Δημαρχείο όπου και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός τους αφού υπάρχει πρόβλημα και ειναι αυτονόητο οτι θέλει να επιλυθεί μέσα στις συμβατικές ημερομηνίες και χρονοδιάγραμμα που προβλέπει οτι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν ως το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ θέμα δεν είναι αν θέλει, αλλά αν μπορεί να βοηθήσει-πιέσει την κατάσταση ο Δήμαρχος.δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμα,μόνο το εξωτερικό βάψιμο τελείωσε με τα χρώματα που είχαν μείνει από άλλες βαφές κτηρίων.Τον εργολάβο ποιοσ είναι υπεύθυνος να του τραβήξει το αυτί;Πάτε και μια βόλτα σαν εφημερίδα να δείτε πως κάνουν μάθημα τώρα. Με τον Δήμαρχο μαζί.

Ανώνυμος είπε...

O Νομάρχης πάντως τη βρήκε τη λύση.Επειδή δεν θα γίνει το Β΄ Γυμνάσιο-Λύκειο σύντομα , θα γίνει το Β' απογευματινό σχολείο, στο χώρο του Α' Γυμνασίου. Ωραία λύση!!
Σε νότες μπορείτε να μας το δώσετε Κε Νομάρχα;
Χρονοδιάγραμμα δεν έχει για τον εργολάβο;
Αν γίνει σε 5 χρόνια τυχερά θάναι τα μικρά μας παιδιά.