Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 115 προσλήψεις, ψαλίδι στα μ2 του νέου Διοικητήριου

Ζητήματα της τρέχουσας και υπηρεσιακής κατάστασης αντιμετώπισε στην συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης έκανε μια γενική ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη του Ρώσου υφυπουργού γεωργία κ. Κάισεφ και για την επίσκεψη του Γερμανού προξένου ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του Επιμελητήριου. Στόχος και των δυο επισκέψεων ήταν αν μη τι άλλο η προώθηση της συνεργασίας των χωρών τους με τη χώρα μας και ειδικότερα με την Ημαθία.
Ο Νομάρχης ανακοίνωσε την έγκριση από την διυπουργική Επιτροπή της πρόσληψης τεχνικού και οικονομικού συμβούλου για την ανέγερση (με τη μέθοδο ΣΔΙΤ) του Διοικητηρίου. Ωστόσο, ο κ. Μούρνος (ΦΩΤ.) εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το Διοικητήριο και τη διάθεση του φορέα των ΣΔΙΤ να υλοποιήσει ένα έργο αντίστοιχο με τις ανάγκες της Ημαθίας, εφόσον μάλιστα ο Νομός προβλέπεται να λειτουργήσει ως έδρα μιας διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δήλωσε ότι θα κατασκευαστεί σε 16.000 τ.μ. αντί για 25.000 (όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση της Ν.Α.) και παρατήρησε ότι ο Νομάρχης "εκμαίευσε" την ψήφο της μειοψηφίας προκειμένου να καταθέσει την αίτηση στον φορέα των Συμπράξεων.
Ο κ. Μούρνος ζήτησε να επανέλθει ως έκτακτο το θέμα του Διοικητηρίου σε έκτακτη συνεδρίαση. Σε άλλη περίπτωση, όπως είπε, «θα φέρουμε το θέμα εμείς με βάση το δικαίωμα που μας δίνει ο κανονισμός λειτουργίας. Δηλώνουμε επίσης ότι θα ανακαλέσουμε την εξουσιοδότηση για την αίτηση ένταξης και κατασκευής με αυτούς τους όρους».
Απαντώντας ο Νομάρχης είπε ότι: ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την ανέγερση του Διοικητηρίου της Ημαθίας είναι διπλάσιος από αυτούς των Διοικητηρίων Τρικάλων και Κορίνθου που εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα. Δήλωσε δε, ότι το θέμα θα έλθει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες παρεμβάσεις στη σύνταξη της μελέτης.
Ο κ. Μούρνος κατέθεσε επίσης ερώτηση για τα άτομα που απασχολούνται στη Ν.Α. μέσω του προγράμματος STAGE. Ζήτησε να μάθει: ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους, ποια η διαδικασία επιλογής τους και ποιος αποφασίζει για την πρόσληψή τους, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής τους, τα προσόντα και οι υπηρεσιακές ανάγκες που καλύπτουν.
«Κατανοούμε, είπε, το πρόβλημα της ανεργίας απαιτούμε όμως να δίνονται σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες και οι διαδικασίες να είναι διαφανείς και αξιοκρατικές».
Στις απαντήσεις τους στον αρχηγό της μειοψηφίας ο Νομάρχης, αλλά και οι αντινομάρχες κ. Ισαακίδης και Καπετανόπουλος είπαν ότι οι εργαζόμενοι των STAGE είναι 63 και η πρόσληψή τους δεν γίνεται από τη Ν.Α. αλλά αποφασίζεται από τον ΟΑΕΔ.


Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου και Νομαρχιακής Εταιρίας για την Τουριστική Προβολή


Ομόφωνα εγκρίθηκε η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο χώρο που λειτουργούν τα Σχολεία κάτω από την "Εληά". Το κτίριο θα διαμορφωθεί κατάλληλα και, όπως δήλωσε ο κ. Καραπαναγιωτίδης, το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση Νομαρχιακής Εταιρίας Τουριστικής Προβολής για τη διευκόλυνση δράσεων αλλά και απορροφήσεων κονδυλίων από κοινοτικά προγράμματα. Την πρόταση καταψήφισε η μειοψηφία.
Ο κ. Τόλκας πρότεινε την ίδρυση γραφείου Τουριστικής Προβολής εντός της Αναπτυξιακής Α.Ε.
Ακόμα το συμβούλιο αποφάσισε για:
• Την πρόσληψη 115 υπαλλήλων για την κάλυψη οργανικών θέσεων για το 2008.


• Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Υφιστάμενα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης και Υποσταθμών της ΔΕΗ στα όρια της Ν.Α. Ημαθίας. Πολλοί από τους συμβούλους θεώρησαν ότι τα στοιχεία που εμφάνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ για την προστασία περιβάλλοντος και κατοίκων είναι επαρκή, απ΄ τη στιγμή που δεν υπήρχαν και αρνητικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Ο Χ. Κούτρας πρότεινε την αναβολή της συζήτησης και την ενημέρωση του Σώματος από ειδικούς επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: