Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ένταση στη λαϊκή στην Αλεξάνδρεια. Δικαιωθήκαμε, λέει ο Μ. Πλατσάς

Οι πωλητές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα (21-1-08). Συγκεντρώθηκαν στο χώρο της λαϊκής και έφτασαν στο δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα όπως: Φθηνά πουλάμε γι΄ αυτό μας κυνηγάνε κλπ.
Ο πρόεδρος του σωματείου Τάκης Σαμαράς εκ μέρους των συναδέλφων του επανέλαβε τα αιτήματά τους που είναι να μην αλλάξει τίποτα από το υφιστάμενο καθεστώς στη λαϊκή. Σε αντίθετη περίπτωση θα κρατήσουν κλειστή τη λαϊκή και αυτό το Σάββατο και φέρονται αποφασισμένοι να μετακομίσουν όλοι μαζί στο Πλατύ. Είπε μάλιστα ότι ήρθε σε επαφή με τον δήμαρχο ο οποίος συμφώνησε.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου είπε ότι υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η οποία δεν αλλάζει. Τόνισε ότι δεν μετακινείται η λαϊκή, δεν αλλάζει τόπο αλλά αναμορφώνονται τα όριά της για να ανοίξει η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου κάτι που ζητά και η κυκλοφοριακή μελέτη. Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναδεί ο δήμος το θέμα αν μετά από πάροδο ικανού χρόνου διαπιστωθούν δυσλειτουργίες τότε θα ξανατεθεί το θέμα και θα ληφθεί νέα απόφαση.
Στη συνάντηση της Δευτέρας ήταν παρόντες οι συνδικαλιστές των πωλητών και οι αντιδήμαρχοι Ανεσίδης Ν, Βουλγαροπούλου Μ, ο πρόεδρος του συμβουλίου Μουστάκας Σ, ο πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ Μιχαλακάκης Β, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλ Ναλμπάντης Κ, ο πρώην πρόεδρος του σώματος Μύρος Ν.

Το θέμα της μετακίνησης της Λαϊκής αγοράς συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας την Τετάρτη το απόγευμα.
Το σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γίνει η μετακίνηση, μια απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δεκάδων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα των συνεδριάσεων.
Η μετακίνηση της αγοράς γίνεται ως γνωστόν για να ανοίξει η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου η οποία κάθε Σάββατο εδώ και πολλά χρόνια κλείνει και αφαιρείται απο την πόλη μια απο τις βασικές εισόδους της.
Το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης του δήμου προβλέπει ότι θα χρειαστούν ορισμένες εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι τελευταίες εργασίες στο χώρο της αγοράς και αμέσως μετά θα γίνει η μετακίνηση.
Απο την πλευρά τους οι πωλητές δια του προέδρου τους Δημ. Σαμαρά δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις οτι δεν πρόκειται να μετακινηθούν με ότι κι αν σημαίνει αυτό. "Εμείς παραμένουμε εκεί που βρισκόμαστε. Δεν φεύγουμε απο τις θέσεις μας", λέει χαρακτηριστικά.
Απο την πλερά του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ο πρόεδρος Μανόλης Πλατσάς λέει οτι νιώθει δικαιωμένος και οτι περιμένει να υλοποιηθεί η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου για την μετακίνηση εντός των επόμενων δέκα ημερών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: